apsolutna egzotika

Sjećate li se u Zagrebu 2022. razbijene Pagani Zonde vrijedne 15 milijuna eura? Evo kako sada izgleda

Proizvedeno je samo tri primjerka ovog remek-djela, a jedan od njih ima mjesto u garaži Horacija Paganija

U Mlinovima razbijena Pagani Zonda HP Barchetta 2022.

Prije dvije godine Hrvatskom su protutnjali najrjeđi i najluksuzniji automobili na svijetu. Njih 60, u sklopu manifestacije The Supercar Owners Circle, vozili su i ulicama glavnog grada Hrvatske. Međutim u vožnji sa Sljemena do Kaptola dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovala Ford Fiesta i 15 milijuna eura vrijedna Pagani Zonda HP Barchetta.

Proizvedeno je samo tri primjerka ovog remek-djela na kotačima, a jedan od njih našao je svoje mjesto u garaži samog Horacija Paganija.

Za pogon brine 7,3-litreni V12 AMG motor koji razvija 800 KS i kod ovog je automobila i sve ostalo u superlativima.

Od onda nismo ništa čuli o tom egzoti koji je "prosuo" dijelove ovjesa, kočnica, karbonskih dijelova karoserije i jedan kotač na asfaltu Mlinova, no konačno je popravljena i sada se vratila na cestu. Dakle, trebalo je pune dvije godine kako bi se stvari "dovele u red" za jedan tako egzotičan superautomobil.

Vlasnik je podijelio kratku snimku obnove automobila u tvornici Pagani prije tri mjeseca, a fotografija popravljenog automobila jučer je objavljena na internetu. Vlasnik je čovjek koji stoji iza europske tuning tvrtke TopCar Design, Oleg Egorov.

Ima jednu od najistaknutijih Pagani kolekcija na planeti, a posjeduje dvije Zonda Cinque, Zondu R, Zondu 760 Roadster, Zondu Tricolore i Huayru BC. Razbijena HP Barchetta je najvrjednija i imala je cijenu od oko 15 milijuna eura kada je bila nova.

Nije neuobičajeno da se rijetki modeli Pagani Zonda oštećeni u sudarima ne samo popravljaju, već često i nadograđuju u talijanskoj tvornici.

Čini se da to nije bio slučaj s ovom HP Barchettom, jer izgleda isto kao i prije nesreće. Jedina razlika koju možemo vidjeti su srebrni aluminijski naplaci, koji zamjenjuju crno lakirane koje je imao prije sudara. Logično, jedan je bio oštećen kada je s dijelovima ovjesa nakon sudara "sletio" u dvorište obližnje obiteljske kuće u Mlinovima...

Sudeći prema snimci s Instagram profila vlasnika sve izgleda kao novo, što znači da je replicirano samo za ovaj automobil, a koliko je koštao popravak, nije poznato...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:58