ROBUSNIJA IZVEDBA KODIAQA

ŠKODA KODIAQ SCOUT: povišena i ojačana verzija spremna za savladavanje neprohodnih terena

U odnosu na običnu verziju, Kodiaq Scout uz vizualne dorade ima bolju zaštitu podvozja i sustav koji pomaže vozaču u vožnji po neprohodnom terenu
 Škoda

Robusnije verzije običnih cestovnih modela dosta su popularne, pogotovo kod VW grupe, koja između ostalog kupcima nudi Volkswagen Alltrack modele, Audi Allroad i Seat X-Perience verzije koje su spremne na silazak s ceste na nešto neprohodnije terene. U skladu s tim i Škoda svojim kupcima nudi robusnije verzije običnih modela pod nazivom Scout. Za pretpostaviti je da Scout verzija neće biti potrebna za SUV poput Kodiaqa. Ipak, u Škodi su se odlučili upravo na ovaj potez. Objavljene su i službene fotografije modela koji će javnosti biti predstavljen u Ženevi.

Foto: Škoda

Ističu se aluminijski elementi na prednjem i stražnjem braniku i 19-inčni naplaci. Za još bolje snalaženje na terenu, Kodiaq Scout je i neznatno viši (7 mm) od obične verzije, a poboljšana je i zaštita podvozja. Uz standardni pogon na sva četiri kotača, vozači će moći koristiti i "Off-Road Assist", sustav pomoći za vožnju po neprohodnom terenu. Naravno, tu je i niz sustava koji dolaze uz obične verzije Kodiaqa. U ponudi će biti dva benzinska (1.4 TSI sa 150 KS i 2.0 TSI sa 180 KS) i dva dizelska motora (2.0 TDI snage 150 i 190 KS). Detalji o cijenama i dolasku na tržište bit će objavljeni u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:24