JOŠ JEDNA IZVEDBA ČEŠKOG KARAVANA

ŠKODA PREDSTAVILA OCTAVIJU u robusnom Scout izdanju sa povišenom podnicom, ali i sa opcijom prednjeg pogona!

 

Nakon što smo prvo krajem prošle godine vidjeti novu generaciju Octavije u limuzinskom i karavanskom izdanju, u Škodi su sada odlučili objaviti i prve detalje povišene izvedbe sa dobro poznatom oznakom Scout. U odnosu na obični karavan, Scout ima podnicu 15 mm udaljeniju od tla, što rezultira lakšim prolaskom po neasfaltiranim putevima. Uz to, tu su i dobro poznati plastični branici i aluminijske letvice uz koje ćete Scout lagano prepoznati na cesti. Naplaci veličine 18 cola dolaze serijski, baš kao i LED maglenke, a uz doplatu je moguće dobiti i nova inovativna LED Matrix svjetla.

Foto: Škoda

I dok su prethodne izvedbe dolazile sa pogonom na sve kotače, ovaj put Octavia Scout će biti dostupna sa prednjim pogonom kako bi ulazna cijena bila niža. Što se tiče samih pogona, stvari su očekivane. Ponudu benzinaca otvara 1.5 TSI izvedba sa 150 KS, dok je ulazni dizelaš 2.0 TDI snage 115 KS. Spomenute izvedbe dolaze uparene sa ručnim mjenjačem. Slijedi mild-hibridna izvedba 1.5 TSI e-TEC koja je uparena sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem. Slijedi snažni 2.0 TDI EVO dizelski motor snage 200 KS uz 400 Nm okretnog momenta uparen sa pogonom na sve kotače i DSG mjenjačem.

Jedan od glavnih aduta jest - očekivano - prtljažnik koji i ovdje broji 640 litara, čime je rekorder u klasi.

U unutrašnjosti je kod Scout izvedbe moguće dobiti neke nove materijale, baš kao i drvene elemente. Uz to, tu su dobro poznati digitalni kokpit i središnji zaslon osjetljiv na dodir pomoću kojeg se upravlja novim infotainment sustavom.

Više detalja o Octaviji Scout bit će, kako ističu u Škodi, poznato početkom srpnja kada bi trebale biti objavljene cijene i datum dolaska na tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 20:43