PREMIJERA U SIJEČNJU

Škoda u naletu: Ovo je novi Enyaq Coupe koji na tržište stiže u prvoj polovici 2022.

Kupcima kupea na raspolaganju će biti tri izvedbe, dvije veličine baterije i pogona na stražnje ili sve kotače
 Škoda

S 40.000 prodanih primjeraka, Škoda može biti itekako sretna s reakcijom kupaca na model Enyaq. No, češka marka tu ne staje. Kako bi dodatno obogatila ponudu popularnog SUV modela, 31. siječnja iduće godine Škoda će predstaviti potpuno novu, vizualno atraktivniju coupe izvedbu Enyaqa.

image
Škoda

Poput standardnog modela, Enyaq Coupe iV također se temelji na Volkswagenovoj MEB platformi predviđenoj za električne modele, a zahvaljujući novom obliku karoserije, elegantni coupe s koeficijentom otpora zraka (cd 0,234) postavlja novo mjerilo u svom segmentu i poboljšava već odličnu vrijednost Enyaqa.

image
Škoda

Oblik stražnjeg dijela automobila promijenio je dimenzije: međuosovinski razmak (2.765 mm) i širina (1.879 mm) ostali su nepromijenjeni, no s duljinom od 4.563 mm coupe je 4 mm duži od i milimetar viši (1.617 mm).

Dinamično oblikovani coupe zadržava praktičnost standardne izvedbe te nudi zapreminu prtljažnika 570 litara.

image
Škoda

Kupcima kupea na raspolaganju će biti tri izvedbe, dvije veličine baterije i pogona na stražnje ili sve kotače. Osnovni Enyaq Coupe iV 60 nudit će bateriju ukupnog kapaciteta 62 kWh i električni motor od 132 kW koji pokreće stražnju osovinu.

Izvedba iV 80 također ima pogon na stražnje kotače, električni motor od 150 kW i bateriju kapaciteta 82 kWh. Ova verzija ima maksimalni domet od preko 535 kilometara s jednim punjenjem . Vrh ponude bit će iV 80x s pogonom na sve kotače, koja također koristi bateriju većeg kapaciteta i ima izlaznu snagu sustava od 195 kW.

image
Škoda

Prodaja kreće u prvoj polovici 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:11