završena testiranja

Skupocjeni Bentley Batur ograničene serije s najsnažnijim W12 strojem ikad spreman je za početak proizvodnje

Iako je proizvodnja Batura Mullinera limitirana, Bentley je morao osigurati da može pružiti sve i više nego uobičajeni modeli

Bentley Batur

 Bentley

Bentleyev službeni razvojni program za nadolazeći limitirani model Batur by Mulliner sada je konačno gotov. To znači da proizvođač automobila može nakon brojnih testova pustiti na tržište 18 primjeraka coupea..

Iako je proizvodnja Batura strogo ograničena, Bentley je morao osigurati sve da može podnijeti iste zahtjeve kao i uobičajeni modeli. To je značilo proizvodnju dva prototipna testna primjerka, koja su bila poznata kao "Car Zero" i "Car Zero-Zero".

image

Bentley Batur

Bentley

Zajedno, ovi pretprodukcijski Baturi prešli su više od 30.000 km tijekom 58 tjedana testiranja izdržljivosti. Program je uključivao testiranje performansi na stazama za upravljanje i pri brzinama većim od 320 km/h, kao i testove udobnosti na neravnim površinama.

Automobili su također bili podvrgnuti više od 600 sati solarnog opterećenja, što je jednako pet godina u pustinji Arizone. Svih 800 posebnih dijelova koji su ekskluzivni za Batur testirani su i na izdržljivost.

image

Bentley Batur

Bentley

Iako je Bentley znao da se automobili naporno testiraju, ipak je sve morao izraditi prema standardima. Na primjer, "Car Zero" je završen u posebnoj Purple Sector boji i s prednjim razdjelnicima, bočnim pragovima i stražnjim difuzorom koji dolazi u završnoj obradi od prirodnih vlakana visokog sjaja.

image

Bentley Batur

Bentley

U međuvremenu, "Car Zero-Zero" ima boju Marina Teal, a njegova završna obrada po narudžbi i LED prednja svjetla prošli su kroz isti program ispitivanja izdržljivosti. Ovi automobili odražavaju mogućnosti personalizacije koju će kupci dobiti pri specifikaciji svojih Batura. Kupci će moći birati između presvlaka od prirodnih vlakana do futurističkih detalja izrađenih od zlata u kabini.

Batura pokreće 6.0 Twin-turbo W12 Volkswagenov kultni motor koji razvija 750 KS (552 kW), što ga čini najsnažnijim Bentleyjevim pogonskim sklopom ikada. Testiran je tijekom 100 tjedana kako bi se osiguralo da može podnijeti tu snagu bez kvara.

image

Bentley Batur

Bentley

Nakon završetka razvoja, Batur je spreman za početak proizvodnje. Bentley i njegov interni odjel za modifikacije, Mulliner, radit će s kupcima na stvaranju potpuno jedinstvenog vozila, za koji će potom biti potrebno četiri mjeseca da se dovrši. Očekuje se da će proizvodnja trajati do kraja 2024.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:45