AUTOINDUSTRIJA

Slatke muke Lamborghinija: ‘Svaki mjesec prodamo više automobila nego što možemo isporučiti!‘

Urus ostaje Lamborghinijev najpopularniji model s oko 4834 prodana primjerka ove godine, slijedi ga Huracan

Stephan Winkelman

 Lamborghini

Dok je većina potrošača zabrinuta zbog gospodarstva i rastuće inflacije, Lamborghini uživa u svojoj najuspješnijoj godini i čini se da se stvari neće tako skoro usporiti.

I ne samo Lamborghini, nego i luksuzni proizvođači poput Ferrarija i Rolls-Roycea. Tako je primjerice Rolls-Royce 2021. imao rekordnu godinu s 5586 prodanih jedinica, a Ferrari je također postavio rekord s 11.155 primjeraka prošle godine. Do trećeg kvartala 2022. bio je na putu da postavi još jedan rekord s gotovo 10.000 isporučenih jedinica. Sada kada je stigao SUV Purosangue, Ferrari bi sljedeće godine mogao koketirati s godišnjom prodajom od 15.000 vozila.

Što se tiče Lamborghinija, prodali su 7430 automobila u prvih devet mjeseci ove godine i na dobrom je putu premašiti rekord prodaje iz 2021. od 8405 jedinica.

image

Stephan Winkelman

Lamborghini

Nije iznenađujuće, Urus ostaje Lamborghinijev najpopularniji model s oko 4834 prodana primjerka ove godine.

"Sigurno ćemo biti ispred ove brojke", rekao je izvršni direktor Stephan Winkelmann za ABC News. “Nema usporavanja prodaje. Svaki mjesec prodamo više automobila nego što možemo isporučiti.”

Govoreći za FOX Business, Winkelmann je dodao da će snažna banka narudžbi pomoći Lamborghiniju da preživi 2023. usprkos svim ekonomskim izazovima koje bi iduća godina mogla donijeti.

“Već imamo 18 do 19 mjeseci čekanja na novi automobil”, rekao je. “Prodajemo više automobila nego što možemo proizvesti.”

Winkelmann vjeruje da će se od iduće godine smiriti u nekoliko godina stabilne prodaje dok osvježi svoju liniju zamjenama za Aventador i Huracan. Nasljednik Aventadora bit će prvi potpuno novi model koji će stići, s hibridnim V12 motorom koji je već prikazan nekim kupcima. Lamborghini je već primio 3000 narudžbi za superauto.

Šef Lamborghinija dodao je da kriza u opskrbi i nedostatak čipova nisu utjecali na proizvodnju tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:35