Avantura iz pakla

Slijepo slijedili navigaciju pa završili u pustinji: ‘Probušili smo gume, sve je puno kojota i zmija!‘

Google se ispričao svojim korisnicima zbog nesporazuma koji su rezultirali vožnjom kroz pustinjski krajolik

Pustinja, navigacija

 Youtube screenshot

Google Maps navigacija vrlo je praktična i jasna kad morate stići na odredište jer registrira gužve i preusmjerava vas na manje opterećene pravce izračunavajući potrebno vrijeme. Međutim, da i Google Maps može pogriješiti pokazuje slučaj iz Kalifornije.

Naime, nespretno vođenje Google Mapsa preusmjerio je nekoliko vozača uoči nedavnog VN Las Vegasa u pustolovinu prašnjavom stazom u pustinji umjesto sigurnom rutom između Las Vegasa i Južne Kalifornije. Dok su se neki odvažili na alternativni put kako bi izbjegli pješčanu oluju, a na kraju su se suočili s neugodnim makadamom koji je izazvao kaos, piše Washington Post.

Google se ispričao svojim korisnicima zbog nesporazuma koji su rezultirali vožnjom kroz pustinjski krajolik umjesto poznate autoceste. Tvrtka je hitno najavila promjene u smjerokazima kako bi se izbjegli budući problemi, prekidajući praksu slanja vozača na "off-road".

Neki od onih koji su pratili vođenje Google Mapsa kroz pustinju bili su članovi obitelji Easler koji su se također suočili s izazovima pustinjske vožnje, daleko od komfora glavne ceste. Asfalt je ustupio mjesto šljunku, a šljunak se kasnije pretvorio u neugodan makadam.

Unatoč upozorenju o pješčanoj oluji i obećanju skraćenja vremena putovanja, vozači su se našli suočeni s ozbiljnim poteškoćama, a neki čak i s oštećenjima vozila. Obitelj Easler bila je primorana okrenuti se nakon što su shvatili da je put ispred njih neprohodan, uz naznake da je situacija mogla postati opasna. Nakon poziva hitnoj pomoći koji nije dobio odgovor, obitelj se odlučila za povratak na siguran teren.

Iako su i neki drugi vozači bili suočeni s istim izazovima, obitelj Easler oštetila je automobil kojem su i probušili gume prije nego što su se vratili na glavnu cestu i potražili utočište na benzinskoj postaji.

Ovaj neplanirani izlet ostavio je gorak okus u ustima obitelji Easler i drugih vozača koji su slijedili Google Maps. Ipak, iz tvrtke stiže obećanje da se takvo nešto više neće dogoditi, a vozači koji putuju između Las Vegasa i Los Angelesa bit će vođeni sigurnom međudržavnom cestom 15 bez obzira na okolnosti, dalje od ostanjanja u pustari u okruženju divljih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 13:46