DOMINO EFEKT

Službena potvrda: Nakon finala Lige prvaka, Rusija ostala i bez utrke Formule 1

Velika nagrada Rusije usko je povezana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je imao ključnu ulogu u dolasku Formule 1
 Pixathlon/Shutterstock Editorial/Profimedia

Jutros smo pisali o razvoju situacije vezano za utrku Velike Nagrade Rusije koja je bila na rasporedu 25. rujna u Sočiju, a sada je stigla i službena potvrda.

Utrka je otkazana!

Na sastanku čelnika Formule 1 odlučeno je da je 'nemoguće održati VN Rusije u trenutnim okolnostima, kao i da F1 promatra aktualnu situaciju u Ukrajini s tugom, ali i nadom u brzo i mirno rješenje'.

Velika nagrada Rusije usko je povezana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je imao ključnu ulogu u dolasku Formule 1.

image

Ruski predsjednik Vladimir Putin, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas i Sebastian Vettel na pobjedničkom podiju u Sočiju 2018. godine

Alexander NEMENOV/AFP/Profimedia

Podsjetimo, nakon ruske invazije na Ukrajinu odmah su se javili Max Verstappen, Sebastian Vettel i Fernando Alonso koji su najavili bojkot.

Bivši svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel prvi je vozač Formule 1 koji je izjavio da će bojkotirati utrku:

'Neću se ići utrkivati u Rusiju. Ljudi se ubijaju zbog glupih razloga i čudnog i ludog rukovodstva', izjavio je za britanske medije Vettel, vozač Aston Martina. 'Šokiran sam i tužan zbog onoga što se događa. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ja sam odluku već donio', dodao je Vettel.

Slično razmišlja i aktualni svjetski prvak Max Verstappen: 'Kada je zemlja u ratu, nije u redu tamo održavati utrke'.

Rusku agresiju na Ukrajinu komentirao je i Fernando Alonso: 'Šokiran sam i tužan, ovo je velika nepravda. Čelnici to moraju riješiti na drugi način, a ne oružjem. Mi kao sportaši moramo biti odgovorni za ono što radimo. Nadam se da će Formula 1 donijeti najbolju odluku. Nije logično da idemo u Rusiju' - završio je Alonso.

Najizgledniji zamjenski kandidat za utrku je Turska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:42