BROJIMO DANE DO PREMIJERE

SLUŽBENO: Sudeći prema skicama, na premijeri zakazanoj 11. studenog u Češkoj, nova Škoda Octavija mogla bi se prometnuti u najljepši auto u koncernu!

 
 Škoda

Ljubitelji Škode s nestrpljenjem čekaju 11. studenog kada će češki proizvođač službeno predstaviti novu generaciju Octavije.

U iščekivanju novog modela Škoda je odlučila dodatno zagolicati maštu javnosti objavivši službene skice nove Octavije koje otkrivaju u kojem je smjeru išao dizajn nove generacije iznimno popularnog Škodinog modela.

Ono što prvo upada u oči je činjenica da svjetla više nisu razlomljena (to se kod osvježene verzije očito pokazalo kao pretjerana promjena na koju konzervativni kupci nisu bili spremni), a prednja maska sada je još veća.

Pogleda na stražnji kraj otkriva izdužena vertikalna LED svjetla, kao i natpis Škoda koji kod svih novih modela češkog proizvođača mijenja klasični znak koji je dosad zauzimao to mjesto.

Mnoge su ovi crteži podsjetili na broj veći Superb koji je nedavno predstavljen u osvježenom izdanju s Matrix LED svjetlima.

Škoda

Nova Octavia koristit će MQB platformu baš kao i novi Golf, a sljedećih nekoliko tjedana bit će iznimno važno za VW grupaciju budući da predstavljaju i novog Golfa 8 i Škodu Octaviju.

Motor1.com / CarPix

Za one koji ne mogu dočekati službenu premijeru – špijunski fotografi već su uhvatili unutrašnjost nove Octavije u kojoj se razaznaje digitalni kokpit kao i potpuno novi središnji greben sa dominantnim zaslonom osjetljivim na dodir na srediti kontrolne ploče.

U svakom slučaju, čini se kako će Octavia, baš kao i Golf, doživjeti pravu digitalnu revoluciju i moramo priznati kako jedva čekamo službenu premijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:38