ZAPALILE SE BATERIJE

Snimka užasa: Iznenada počeo gorjeti električni autobus, plamen je potom zahvatio još tri

U sekundi, autobus se eksplozijom pretvara u vatrenu kuglu, a zatim se požar širi na sve strane, srećom nitko nije stradao
Screenshot snimke incidenta
 YouTube Screenshot/SCMP

Drastična snimka došla je iz Kine koja pokazuje trenutak kada je električni autobus buknuo u plamen. Da bi stvar bila još gora, plamen je zahvatio još četiri autobusa koji su se nalazili u blizini. Incident se dogodio na sveučilišnom kampusu u južnoj kineskoj autonomnoj regiji Guangxi Zhuang i uhvaćen je sigurnosnom kamerom.

image
Screenshot snimke incidenta
YouTube Screenshot/SCMP

U početku, sve se čini u najboljem redu, ali odjednom pažnju oduzima dim koji izlazi iz jednog busa. U sekundi, autobus se eksplozijom pretvara u vatrenu kuglu, a zatim se požar širi na sve strane, uključujući autobus parkiran kraj njega. Pravi pakao širi se domino efektom, zahvaćajući treći te četvrti autobus.

image
Screenshot snimke incidenta
YouTube Screenshot/SCMP

Prema South China Morning Postu, vatrogasna ekipa stigla je na mjesto događaja nakon 20 minuta, i uspjela je brzo ugasiti plamen. Međutim, to nije spasilo četiri od pet autobusa koji su potpuno uništeni, dok je samo jedan prošao bez ozbiljnije štete.

image
Screenshot snimke incidenta
YouTube Screenshot/SCMP

Na sreću, autobusi su bili prazni, stoga nitko nije ozlijeđen, a uzrok požara još se istražuje. Ovo nije prvi put da se električno vozilo zapalilo samo od sebe u Kini. U rujnu prošle godine, BAIC EX360 eksplodirao je na sličan način tijekom punjenja. Snimku incidenta možete pogledati u nastavku:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:34