COUPE I CABRIO

SPOJ ELEGANCIJE I BRZINE Novi najmanji Ferrari koji nasljeđuje Californiju zove se Portofino a raspolaže sa 600 KS!

Novi Ferrarijev model ime je dobio prema nekdašnjem malom ribarskom mjestu u Italiji, a danas popularnoj destinaciji svjetskog jet-seta
 Ferrari

Ferrari je danas predstavio novi model službenog naziva Portofino. Riječ je o modelu koji nasljeđuje Californiju T, a ispod poklopca skriva V8 motor snage 600 KS uz 760 Nm okretnog momenta. Kako kažu iz Ferrarija, Portofino objedinjuje sportske performanse i eleganciju, a ime je dobio prema malom ribarskom mjestu u Italiji, popularnoj destinaciji svjetskog jet-seta. Naime, na spomen Portofina ljudi odmah pomisle na eleganciju i glamur, a to je upravo ono što ovaj model predstavlja, ističu u Ferrariju.

Foto: Ferrari

Spomenuti V8 motor sa svojih 600 KS omogućava ubrzanje do stotke za 3,5 sekundi, što Portofino čini najsnažnijim kabrioletom. Nasljednik Californije T lakši je u odnosu na svog prethodnika zahvaljujući upotrebi lakih materijala. Ljubitelji dobrog zvuka doći će na svoje, jer je ispušni sustav poboljšan te će vlasnici moći uživati u zvuku, posebno prilikom vožnje bez krova.

Ferrari Portofino krasi jedinstven dizajn, a ističe se masivna prednja maska. Prednja LED svjetla imaju oblik sličan onima na modelu 812 Superfast. Unutrašnjost s dominantnim 10,2-inčnim ekranom podsjeća na ostale novije Ferrari modele, a proizvođač ističe kako je zaštita od vjetra prilikom vožnje bez krova puno bolja nego kod Californije. Premijeru za javnost imat će na salonu u Frankfurtu za manje od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:14