AKTUALNO

SPREMAN ZA BORBU SA BMW-om X7: Procurile slike nove generacije Mercedesa GLS, velikog SUV-a sa 7 sjedala!

 
 Izovor: Almuraba / Foto: Mercedes

Iako je u Mercedesu plan bio prvi put prikazati GLS na salonu u New Yorku koji počinje 17. travnja, iznenađenje su pokvarile slike koje su procurile na stranici Almuraba i vrlo brzo se proširile internetom.

Izovor: Almuraba / Foto: Mercedes

Kao što se očekivalo, nova generacija dizajnerski se oslanja na novi GLE koji smo vidjeli u Parizu. Naravno, sve je „za broj veće”, pa mnogi već koriste i naziv „GLE na steroidima”. A novi model dolazi u pravom trenutku, budući da je BMW napokon odlučio predstaviti svog igrača u ovom segmentu – model X7. Naravno, X7 je dobio najnoviju tehnologiju, pa je sada pravo vrijeme da se još uvijek aktualni GLS modernizira.

Izvor: Almuraba / Foto: Mercedes

Tako nova generacija osim atraktivnijeg dizajna donosi i mnoštvo tehnologije, poput MBUX infotainment sustava koji je postao jedan od glavnih aduta Mercedesovih modela. Interijer je prostraniji i moderniji, a jasno je kako je i ovdje priča slična kao i kod vanjskog izgleda – sve podsjeća na GLE.

Izovor: Almuraba / Foto: Mercedes

U Mercedesu ističu kako će novi GLS nuditi više mjesta nego prije, a posebno će to osjetiti putnici straga. Međuosovinski razmak povećan je za 60 mm (iznosi 3,137 mm), što znači da je duži od onog na BMW-u X7 (3,104 mm). U ponudi bi se trebalo naći niz benzinskih i dizelskih agregata, kao i mild-hibridna verzija s 48-voltnim električnim sustavom napajanja. Kasnije će se u ponudi naći i AMG verzija s dobro poznatim 4,0-litrenim V8 motorom. Svi modeli standardno će dolaziti s 9-stupanjskom automatikom...

Izovor: Almuraba / Foto: Mercedes

Više detalja o Mercedesovom XXL SUV modelu bit će poznato sredinom tjedna kada je planirana premijera za javnost u New Yorku, što i ne čudi budući da Amerikanci obožavaju velike SUV modele i Mercedes od nove generacije mnogo očekuje na spomenutom tržištu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:14