PREMIJERA

Spreman za ljeto 2024.: Maserati predstavio novi GranCabrio, toples verziju GranTurisma

Za pogon brine twin-turbo 3,0-litreni V6 Nettuno motor, koji isporučuje 542 KS i 650 Nm momenta

Maserati GranCabrio

 Maserati

Maserati je upravo predstavio novi GranCabrio, toples verziju GranTurisma koja u prodajne salone stiže već na ljeto. Očekivano, kabrio inačica s coupeom dijeli većinu elemenata.

image

Maserati GranCabrio

Maserati

Za pogon brine Maseratijev twin-turbo 3,0-litreni V6 Nettuno motor, koji isporučuje 542 KS i 650 Nm okretnog momenta. Uparen je s 8-brzinskim automatskim mjenjačem koji snagu prenosi na stražnje kotače.

Performanse su malo ‘slabije‘ u usporedbi s kupeom: sprint od 0-100 km/h traje 3,6 sekundi, uz najveću brzinu od 316 km/h.

image

Maserati GranCabrio

Maserati

Digitalni kokpit sastoji se od 12,2-inčne ploče s instrumentima, dodatnog head-up zaslona, ​​12,3-inčnog infotainment zaslona osjetljivog na dodir i drugog 8,8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir za kontrole klime.

image

Maserati GranCabrio

Maserati

Tu je i audio sustav Sonus Faber s 13 zvučnika u seriji ili do 16 zvučnika u opciji.

Konkretna razlika u odnosu na coupe je mekani krov koji se diže i spušta za brzih 14 sekundi, čak i tijekom vožnje pri brzinama do 50 km/h.

Dizajniran za optimalnu udobnost, mekani krov nudi iznimnu toplinsku i zvučnu izolaciju i dostupan je u pet različitih boja.

image

Maserati GranCabrio

Maserati

Kako bi iskustvo vožnje na otvorenom učinio ugodnijim, Maserati je opremio GranCabrio standardnim grijačem vrata za vozača i suvozača, koji nudi tri razine intenziteta. Nadalje, postoji štitnik za vjetar koji smanjuje neugodna strujanja i turbulencije unutar kabine.

image

Maserati GranCabrio

Maserati

Cijene još nisu formirane, no poznato je da Maserati GranCabrio u prodajne salone stiže već ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:14