MOTOSPORT

‘Srebrno je novo crno‘: Mercedes predstavio novi W13 za prvenstvo Formule 1 2022.

S najnovijim W13 bolidom, potvrđeno je i da se Sir Lewis vraća u njegov kokpit. ‘Nikad ga nisam vidio odlučnijeg‘

Mercedes-AMG W13

 Daimler AG

Mercedes-AMG je predstavio svoj novi bolid za Svjetsko prvenstvo Formule 1 2022. Šasija W13 će najprije okrenuti svoje kotače protiv konkurencije u prvom krugu predsezonskog testiranja, koje počinje na Circuit de Barcelona u Kataloniji sljedeći tjedan.

image

Mercedes-AMG W13

Daimler AG

Kako bi njime upravljali Lewis Hamilton i George Russel, automobil se vratio u 'Silver Arrows' livreju. Promjena natrag u srebrnu dolazi nakon dvije sezone momčadi koja je koristila crne sheme boja, signalizirajući promicanje veće raznolikosti i uključenosti u Formulu 1. Livreja za 2022. također uključuje Mercedesove zvijezde na poklopcu motora, kao i crvene i zelene elemente za partnere Ineos i Petronas.

image

Mercedes-AMG W13

Daimler AG

Mercedes je osvojio osam konstruktorskih prvenstava i gledat će prema tituli i ove godine. Bolid će svoju prvu priliku dobiti kasnije danas, sa 100 kilometara unutar 17 krugova 'shakedownom' koji se održava na Silverstoneu.

Propisi Formule 1 za 2022. predviđaju pojednostavljeni dizajn automobila, s dizajnerima koji mogu iskoristiti prednosti aerodinamike utjecaja na tlo uz istovremeno smanjenje turbulentnog traga koji ostavlja svaki automobil. 'Na strani šasije, promjene su ogromne', rekao je Mike Elliott, tehnički direktor tima. 'U mojoj karijeri nismo imali tako veliku promjenu kao što je ova... auti su u osnovi drugačijeg oblika'.

image

Mercedes-AMG W13

Daimler AG

Bolid će također koristiti Mercedesov najnoviji pogon, kojeg je tim proizveo u Mercedes AMG High-Performance Powertrains (HPP). Uz to, svaka nadogradnja donesena ove godine ostat će do 2026. godine, što je još jedan veliki izazov za svaki tim.

image

Mercedes-AMG W13

Daimler AG

U lovu na osmo Svjetsko vozačko prvenstvo vraća se Lewis Hamilton, koji se povukao s društvenih mreža krajem prošle godine nakon kontroverznog finala u Abu Dhabiju u kojem je izgubio od Maxa Verstappena iz Red Bull Racinga. Njegov izostanak potaknuo je nagađanja da se Britanac možda neće vratiti.

image

Lewis Hamilton i George Russel

Daimler AG

Ipak, s najnovijim W13, potvrđeno je i da se Sir Lewis vraća u njegov kokpit. 'Nikad ga nisam vidio odlučnijeg. Lewis je najbolji vozač na svijetu, a pridružuje mu se i jedan od najsjajnijih i najperspektivniji u njihovoj generaciji', rekao je Toto Wolff, direktor tima i izvršni direktor Mercedes-AMG Petronas F1 tima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:02