AUKCIJA

Stanje ne opravdava cijenu: Netko za ovu hrpu hrđe u obliku Maseratija traži 15.000 eura

Nekoć sportski automobil sa središnje smještenim motorom na oglasu je definiran kao ‘uglavnom kompletan‘

1979. Maserati Merak SS

 eBay Screenshot

Vidjeli smo dosta klasičnih automobila koji su spašeni iz vrlo jadnog stanja, ali ovaj Maserati Merak SS iz 1979. koji se prodaje na eBayu vjerojatno neće biti jedan od njih. Nekoć sportski automobil sa središnje smještenim motorom na oglasu je definiran kao "uglavnom kompletan" kojem je potrebna "potpuna restauracija", ali sudeći po njegovom izgledu, malo se može učiniti da ga se vrati u život.

image

1979. Maserati Merak SS

eBay Screenshot

Nekoć sjajni Maserati izgleda poput brodoloma, jer je okvir prepolovljen s drvenim dijelovima koji ga navodno drže zajedno, a cijelu karoseriju je preuzela hrđa. Mora da je sudjelovao u nesreći jer samo vrijeme ne može biti tako okrutno prema automobilu, čak i ako je ostavljen da trune bez ikakve zaštite.

image

1979. Maserati Merak SS

eBay Screenshot

Vjetrobran je nestao, a kabina se odvojila od nosa ostavljajući unutrašnjost otkrivenom. Maserati je proizveo ukupno 1830 primjeraka Meraka između 1972. i 1983. Sportski automobil s V6 pogonom i rasporedom 2+2 bio je jeftinija i praktičnija alternativa Maserati Bore s V8 pogonom iz istog doba.

image

1979. Maserati Merak SS

eBay Screenshot

Kada je napustio tvornicu prije 44 godine, 3,0-litreni V6 proizvodio je 220 KS (162 kW). Taj motor nalazi se izvan motornog prostora, a brojni dijelovi ovjesa i unutrašnjosti stoje pokraj vozila i čekaju da ih netko ponovno sastavi. Prodavatelj predlaže da vozilo zadrži originalne aluminijske naplatke Campagnolo i instrument ploču specifičnu za SS. Također je opremljen električnim podizačima stakala iako sumnjamo da bi to moglo biti glavna prodajna točka.

image

1979. Maserati Merak SS

eBay Screenshot

Iznenađujuće, Merak dolazi sa svojim originalnim američkim dokumentima i legalno je uvezen natrag u Europu jer je platio sve carinske pristojbe. Prema popisu trenutno se nalazi u Krakowu, u Poljskoj. Zainteresirani ga mogu osobno pregledati, a prodavač sugerira pomoć oko prijevoza. Rekavši to, ne znamo hoće li itko biti dovoljno lud da se upusti u takvu restauraciju, pogotovo ako čuje za cijenu od 15.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:31