ČEŠKI SUV COUPE

ŠTETA, MOGLA BI BITI PRAVI TRŽIŠNI HIT: Atraktivna Škoda Kodiaq GT rezervirana je za kinesko tržište!

 
 Škoda

Škodin prvi "SUV coupe", (kategorija u kojoj mnogi proizvođači predstavljaju svoje modele budući da su kupci poludjeli za njima) nosi ime Kodiaq GT, no nažalost nećemo ga imati prilike voziti. Zašto? Jer je rezerviran isključivo za tržište - Kine! Prava šteta, budući da nam prema prvim fotografijama izgleda odlično i lako bi mogao doći do svojih kupaca i na europskom tlu.

Škoda

U odnosu na klasični Kodiaq kakvog mi znamo ovaj model je nešto dinamičniji. Dok prednji dio sadrži dobro poznate elemente, stražnji dio doživio je značajne promjene pa su tako osim novog oblika karoserije tu i nova svjetla te natpis Škoda (umjesto loga). Ukupna dužina iznosi 4,63 metra, a slike unutrašnjosti još nisu objavljene. Ipak, u Škodi su objavili kako će virtualni kokpit dolaziti standardno, a tu je naravno i niz tehnoloških rješenja i sustava za povezivanje.

Škoda

Ponudu motora čine dvije verzije 2,0-litrenog TSI benzinca, i to snage 186 KS u slabijoj, odnosno 220 KS u snažnijoj varijanti. Prva verzija ima prednji pogon, dok 220 KS snažna izvedba snagu prenosi na sve kotače, i to putem 7-stupanjskog DSG mjenjača (neki od vas primijetit će oznaku 380 4X4, no one ne označava razinu KS, već ta verzija ima upravo spomenuti motor od 220 KS). U svakom slučaju, prava je šteta da ne dolazi kod nas, slažete se?

Škoda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:29