FOTO

Šteta na svim stranama: Netko je već razbio svoj BMW XM, izgleda sada bolje ili lošije?

Hibridni SUV pretrpio je štetu na sve četiri strane i nedostaje mu stražnji kotač s vanjske strane

BMW XM

 Copart

Novi BMW XM možda nije bio samostalni M-automobil kojem smo se svi nadali, ali njegovih kolosalnih 2,764 kg prazne mase i kontroverznog stila sigurno su mu pomogli da se istakne kada je najavljen u rujnu 2022. Možda ne tako kao ovaj koji je sletio s ceste...

Uništeni primjerak sada se prodaje na Copartovoj web stranici, a fotografije prikazuju oštećenja sa svih strana. Nedostaju mu prednji i stražnji branici, blatobran s vozačeve strane, pa čak i stražnji kotač.

Ipak, za razliku od nekih uništenih vozila koja vidimo da prolaze kroz Copartove ruke, ovo je barem uspjelo skupiti četiri znamenke na pokazivaču brojača prije nego što se povuklo s cestovnih dužnosti. U popisu stoji da je prešao 2.266 milja (3.647 km), što je trebalo biti dovoljno da nesretni vlasnik odluči sviđa li mu se dovoljno da ga zamijeni za identičan model.

Iako XM izgleda loše, moguće je da većina onoga što vidimo može biti površinsko oštećenje. Znamo, na primjer, da 4,4-litreni hibridni V8 motor od 653 KS i dalje radi, da neki paneli i dalje izgledaju ravno, a crvena kožna unutrašnjost sa širokim zaslonom iDrive instrumentne ploče izgleda (uglavnom) neoštećena.

Čini se da su prednje i stražnje sigurnosne šipke također zadržale svoj oblik. Velika su pitanja jesu li vozačeva vrata otvorena jer se ne mogu zatvoriti, što bi moglo upućivati na oštećenje strukture karoserije, te kakav se pokolj nalazi ispod kao rezultat tog nedostajućeg kotača od 23 inča.

Samo zamjena tog kotača i dvoslojnih LED svjetala sprijeda vjerojatno bi bila skupa, a to je prije nego što uzmete u obzir odbojnike, ukrase i boju koji će biti potrebni da se BMW ponovno vrati na cestu. Ali budući da Copart procjenjuje vrijednost prije nesreće na 157.194 dolara (142.616 eura), ne sumnjamo da se isplati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:59