VOZILI SMO

STIGAO NISMO Prvo s modelom Juke za 213.000 kn

Juke Nismo je stigao na domaće tržište, a probali smo ga na stazi Navak

Renault ima svoj Renault Sport odjel, pa su čelni ljudi alijanse Renault/Nissan odlučili sličan koncept primijeniti i za Nissan. Novi Nissanov podbrend se naziva Nismo (Nissan Motorsports), a treba znati kako veza Nissan i Motorsporta postoji još od 1936. godine i modela Datsun Sports NL 75. Ipak reputaciju Nissana u auto sportu su donijeli modeli Skyline GT-R u sedamdesetima i kasnije osamdesetima.

Novi podbrend Nismo došao je i službeno u Hrvatsku sa svojim prvim modelom Nismo Juke. Taj smo proizvod testirali prošlog tjedna na stazi Navak. U odnosu na klasični Juke, Nismo je estetski dotjeran. Automobil je atraktivniji zahvaljujući body kitu, 18 colskim naplatcima, ispušnoj cijevi promjera 10 cm i karakterističnim crvenim retrovizorima. Nismo dolazi isključivo u 3 boje, srebrna, bijela i crna. Unutrašnjost je također ušminkana s upravljačem izrađenim od brušene kože, kao i sportskim sjedalima.

S tehničke strane motor je dobio novih 10 konja i sada ima okruglo 200 KS, dok je ovjes tvrđi za 10 posto. Snaga se preko ručnog mjenjača prenosi na prednje kotače, dok s automatikom pogoni sva četiri. Na stazi je automobil zabavan, iako tu nije riječ o nekom supersportskom vozilu kao što je to primjerice Clio Sport, već prije o šminkerskoj izvedbi Jukea.

To je svojevrsni premium paket malog crossovera koji uz to ima i zrno jači motor. Uskoro bi se trebala pojaviti i nešto ekstremnija verzija koja bi imala 220 konja, ali treba ipak pričekati. Nismo priča nakon Jukea kreće dalje, tako da se uskoro očekuje i model 370 Z u toj sportskoj izvedbi. Vjerojatno će tada biti i jasnije određena smjernica budućih Nisma. Poznata je i cijena za novi Juke Nismo, a iznosi 213.000 kuna do registracije za izvedbu s ručnim mjenjačem i prednjim pogonom, te 248.000 kuna za AWD izvedbu s CVT automatskim mjenjačem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:31