NOVITET

Stigao novi Ford Kuga s cijenom od 209.990 kn za model 1.5 Ecoboost Titanium Edition od 150 KS

Potpuno novi Ford SUV temelji se na Fordovoj novoj globalnoj C2 arhitekturi koja podržava poboljšanu aerodinamiku
Ford Kuga
 Ford

U domaće salone stigao je potpuno novi Ford Kuga dostupan s pet varijanti motorizacije: dizelski, benzinski, dizelski blagi hibrid, potpuno hibridni pogonski sklop s benzinskim motorom te Plug-In hibrid s benzinskim motorom.

Potpuno novi Ford SUV temelji se na novoj globalnoj C2 platformi koja je lakša što posredno pridonosi manjoj potrošnji. Riječ je o 90 kg smanjenja u odnosu na dosadašnji model s ekvivalentnim inačicama pogonskog sklopa.

image
Ford Kuga
Ford

Nova Kuga je 44 mm šira i 89 mm duža od prethodnog modela, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm. Iznutra to znači 43 mm više prostora za ramena i 57 mm više prostora za bokove na prednjim sjedalima od prethodnog modela, dok stražnji putnici imaju 20 mm više prostora za ramena i 36 mm više prostora za bokove. Unatoč ukupnoj visini koja je 20 mm niža od odlaznog modela, potpuno nova Kuga također ima 13 mm više prostora za glavu za putnike na prednjim sjedalima i 35 mm više na stražnjim sjedalima.

Uz to, nova je arhitektura dizajnirana da smanji utjecaj sudara, donosi 10 posto veću torzijsku krutost za poboljšanu dinamiku vožnje i profinjenost te stvara više unutarnjeg prostora za Fordove modele srednje veličine, a istovremeno omogućuje izražajan i dinamičan dizajn. Dulji međuosovinski razmak donosi više prostora u kabini, a širi trag kotača poboljšavaju udobnost te stabilnost u vožnji.

Sada potpuno nova Kuga nudi još intuitivnije korištenje, udobnost i elemente pomoći vozaču, pružajući bolju povezivost u vožnji. Sofisticirane tehnologije uključuju ugrađeni modem FordPass Connect, tehnologije bežičnog punjenja i Fordov sustav za zabavu SYNC 31 kojeg podržava 8-inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir.

image
Ford Kuga
Ford

Nove tehnologije, Stop & Go, prepoznavanje znakova ograničenja brzine i zadržavanje u unutar voznog traka, pomažu vozačima u zaustavljanju i pokretanju vozila i vožnji autocestom, dok svjetla koja se prilagođavaju zavojima i prepoznaju ih pomažu vozačima da sigurnije voze noću.

Projekcijski zaslon (Head-Up Display) pomaže vozačima da ne skidaju pogled s ceste, a Active Park Assist 2 omogućuje potpuno automatizirane manevre parkiranja pritiskom na gumb.

image
Ford Kuga
Ford

Od motora tu su 1.5 EcoBlue dizelski motor od 120 KS, 2.0 EcoBlue dizelskim motor od 190 KS, potom benzinski 1.5 EcoBoost benzinac od 150 KS te hibridni mHEV 2.0 EcoBlue motorom od 150 KS, te potpuno hibridni model 2.5 HEV 190 KS kao i Plug-In model 2.5 PHEV s 225 KS.

Nadalje, Fordov novi automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa osmišljen je za daljnju optimizaciju učinkovitosti potrošnje goriva i sjajnog odziva na gas. Dostupan je s 1,5-litrenim EcoBlue motorom od 120 KS i 2,0-litrenim EcoBlue motorom od 190 KS.

image
Ford Kuga
Ford

Potpuno novi 2.0-litreni EcoBlue motor od 190 KS dolazi u kombinaciji s Fordovim inteligentnim pogonom na sve kotače i optimizira okretni moment i buku, vibracije i grubost, istovremeno pružajući linearne performanse ubrzanja za ugodnije iskustvo vožnje.

Kuga po prvi put nudi "Drive Mode" tehnologiju kojom se može odabrati način vožnje, a koja omogućava vozačima da prilagode odziv na pritisak papučice gasa, tvrdoću upravljača i kontrolu proklizavanja, kao i vremena mijenjanja brzina za modele s automatskim mjenjačem, kako bi reakcije i performanse prilagodili scenarijima vožnje.

image
Ford Kuga
Ford

Uz modove vožnje „Normal“, „Sport“ i „Eco“, način rada „Slippery“ vozačima nudi povećano samopouzdanje na površinama sa smanjenim prianjanjem poput snijega i leda. Način „Deep Snow/Sand“ pomaže u održavanju prianjanja na mekanim površinama poput snijega i pijeska. Nadalje, udobnost, prostranost i fleksibilnost ključni su za vrhunsko iskustvo vožnje u Kugi koja pruža najveću prostranost u drugom redu sjedenja u klasi.

image
Ford Kuga
Ford

Za putnike na stražnjim sjedalima po prvi put su dostupna grijana sjedala, a cijeli drugi red sjedala može se uzdužno pomicati, unatrag za 1035 mm mjesta za noge što je najbolje u klasi ili prema naprijed, kako bi se prtljažni prostor povećao za 67 litara. Funkcija daljinskog spuštanja naslona stražnje klupe omogućuje lako proširenje prtljažnika.

Novi Ford Kuga dodatno poboljšava iskustvo vožnje s naprednim paketom tehnologija pomoći vozaču razvijenim da vozačima daju samopouzdanje za upravljačem i pomažu im da ostanu usredotočeni na vožnju.

image
Ford Kuga
Ford

U ovlaštenim prodajnim Ford salonima možete doznati sve detalje, a potpuno nova Ford Kuga dostupna od druge polovice studenog ove godine.

Nova Ford Kuga dostupna je od 209.990 kuna za bogato opremljeni model Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150 KS Titanium Edition. Oprema između ostalog uključuje 8’’ dodirni zaslon te 12.3’’ digitalnu instrument ploču, navigaciju, stražnju kameru za parkiranje te senzore za pomoć pri parkiranju, tempomat s ASLD uređajem, automatsku klimu, aluminijske naplatke te najvišu razinu funkcionalnosti i sigurnosti u vožnji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:12