AKTUALNO

STIGAO RENAULT KADJAR Blizanac Qashqaija starta od 149.900 kuna

Francuski SUV neobičnog imena biti će tražena roba u klasi Tiguana i Sportagea

Na domaćem tržištu započela je prodaja potpuno novog modela Kadjar. Kompaktni SUV neobičnog imena (čita se Kađar) ustvari je Renaultova verzija Nissan Qashqaija s kojim dijeli gotovo sve važnije dijelove osim imena, dizajna i značke na haubi.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Qashqaijev tehnički blizanac stavljen je na istu grupacijsku platformu (CMF) i ima jednak međuosovinski razmak (2,65 m), a zahvaljujući dužini od 445 cm (+7,5 cm više od Qashqaija), prtljažnik nudi 471 litru obujma, što je za tridesetak više od japanskog brata. Za razliku od vanjštine, konkretnija razlika primjetna je u putničkoj kabini gdje vlada tipičan Renaultovski ugođaj, od poznatog R-Link multimedijskog sustava, 7-inčnog ekrana osjetljivog na dodir, brdo praktičnih pretinaca…

Neovisno o tome izabere li se izvedba s prednjim pogonom (dolazi sa sustavom Extended Grip, koji poboljšava prianjanje) ili uključivim pogonom 4x4 s tri programa rada (Auto, Lock i 2WD), vozač može računati s podnicom odmaknutom od tla za sasvim pristojnih 19 cm i napadne kuteve koji jamče solidne manevarske mogućnosti na terenu, a da Kadjar nije samo još jedan gradski šminker pokazuju i zaštite podvozja sprijeda i straga te prag prtljažnika od nehrđajućeg čelika.

Ponudu motora na domaćem tržištu čine 1.2-litreni turbobenzinac sa 130 KS te dizelske 1.5 i 1.6 dCi varijante u izvedbama sa 110 i 130 KS. Cijena benzinca je 149.900 kuna, dok je slabiji dizelaš s baznim paketom opreme dostupan od 167.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:52