U BORBI PROTIV VIRUSA

STIŽE MEDICINSKA OPREMA IZ MARANELLA Ferrari pokrenuo proizvodnju ventila za respiratore na svom čuvenom odjelu prototipova superautomobila

 
 Ferrari

Ranije ovog mjeseca talijanski proizvođač sportskih automobila Lamborghini pridružio se borbi protiv širenja COVID-19 virusa izradom maski za lice i medicinskih štitnika, a sada se sličnom poslu pridružio i Ferrari. Naime, u Maranellu je upravo započela proizvodnja respiratornih ventila i spojnica za zaštitne maske.

Baš kao i Lamborghini svoj medicinski materijal, i Ferrari je odlučio "markirati" svoje proizvode, premda je u ovom trenutku više riječ o nacionalnom ponosu nego o marketingu.

Termoplastične komponente izrađuju se upotrebom aditivnih tehnologija za proizvodnju i to na odjelu gdje Ferrari izrađuje prototipove budućih serijskih modela.

Ferrari

Neke od ventila razvio je poznati proizvođač ronilačke opreme Mares, no sada su prilagođeni specifičnim maskama koje mogu pomoći pacijentima kod respiratornog zatajenja.

U međuvremenu se isporučuje i druga oprema za tvrtku Solid Energy za prenamjenu Decathlon ronilačkih maski za ronjenje u zaštitnu opremu za zdravstvene radnike.

Ferrari planira u narednih nekoliko dana izraditi nekoliko stotina medicinskih predmeta koji će se distribuirati u koordinaciji s talijanskom civilnom zaštitom bolnicama u Bergamu, Genovi, Modeni i Sassuolu i Bologni

Što se tiče ponovnog pokretanja proizvodnje svojih supersportskih vedeta, talijanski proizvođač automobila otkazao je planirano ponovno pokretanje proizvodnje 14. travnja, a postavljen je novi datum 3. svibnja.

Međutim i taj bi datum također mogao biti preskočen ako takve aktivnosti neće biti u skladu s vladinim smjernicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:30