uskoro premijera

Stiže nikad bolji: Volkswagen će 24. svibnja predstaviti SUV Touareg osvježenog izgleda i tehnike

Novi Touareg imat će nova IQ.LIGHT HD matrix prednja svjetla, bolji ovjes i moderniju multimediju

Novi VW Touareg

 VW Twitter screenshot

Volkswagen je teaserom najavio predstavljanje prerađenog Touarega 24. svibnja. Najavljen kao sveobuhvatno obnovljeni model, Touareg stiže sa IQ.LIGHT HD Matrix LED prednjim svjetlima koja su povezana tankom osvijetljenom trakom. Volkswagen je ranije rekao da svako prednje svjetlo ima 19.200 mikro-dioda i da će moći projicirati interaktivni svjetlosni "tepih" u mraku.

Prednji branik će biti aerodinamičnijeg oblika s izraženim usisnikom, prednja rešetka je također prerađena, dok stražnja svjetla dobivaju novu grafiku.

Uz to, Volkswagen je ranije otkrio da će Touareg biti njihov prvi model u Europi koje će imati osvijetljeni stražnji logo.

Kabina uglavnom ostaje ista, ali s naprednijom tehnologijom glasovnog upravljanja te bežičnim Android Auto i Apple CarPlayem.

Dobro: iz Volkswagena su najavili da će nasloni za ruke i središnja konzola biti mekši jer su se kupci žalili na tvrdu plastiku.

Nadalje, Touareg će dobiti krovni senzor opterećenja koji može otkriti ugrađenu krovnu kutiju te prilagoditi elektronički sustav kontrole stabilnosti s obzirom na to, a za maksimalnu udobnost i optimalne performanse poboljšan je i ovjes.

O motorima još nema informacija, ali model R Hybrid će sigurno biti u fokusu sa 3,0-litrenim V6 motorom, elektromotorom, 8-brzinskim automatskim mjenjačem i baterijom od 17,9 kWh za ukupno 462 KS i domet samo na električni pogon od 47 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:20