BUDUĆI BESTSELLER

STIŽE NOVI MALI SUV IZ ŠKODE: Kosmiq ima premijeru u Ženevi, a vozit će se na istoj platformi kao VW T-Cross!

 

Škoda je spremna pojačati svoju ponudu modela s novim kompaktnim SUV-om koji će imati premijeru na salonu automobila u Ženevi. Dosad su nam poznati i mnogi detalji ovog modela koji će zasigurno postati pravi hit na tržištu. Naime, model će biti dizajniran po utoru na konceptni Vision X, a vozit će se na Volkswagenovoj platformi MQB AO na kojoj se voze i bratski VW T-Cross i Seat Arona. Češki crossover imat će i nešto drugačiji izgled od primjerice Kodiaqa i Karoqa, što možemo vidjeti iz teasera koji je Škoda objavila na svojoj Facebook stranici.

Na društvenim mrežama već su krenule usporedbe s Hyundai Konom, budući da se iz teasera vide dva reda svjetala: horizontalna LED dnevna svjetla gore i glavna svjetla ispod njih. Osim atraktivnosti, u Škodi obećavaju mnoštvo prostora u kabini kao i niz sigurnosnih sustava. Motore će dijeliti s T-Crossom i Aronom, a na tržištima će mu konkurencija uz spomenuti dvojac biti Hyundai Kona, Peugeot 2008, Nissan Juke i Ford EcoSport.

Automobil će premijeru imati na salonu u Ženevi, a iako ime službeno još nije poznato, internetom su već "procurile" informacije kako će nositi naziv Kosmiq. U svakom slučaju, s nestrpljenjem čekamo Ženevu kada će biti poznato i više detalja. Ono što je sigurno je da će u klasi malih SUV modela postati prava gužva (T-Cross dolazi u svibnju), a ostaje za vidjeti koji proizvođač će ostvariti dobre prodajne rezultate. Nekako nam se čini da će kod nas Škoda biti pri samom vrhu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:10