VIDEO

Stiže Tesla za narod? Elon Musk potvrdio da razmišlja o kompaktnom modelu!

Nakon što je u Berlinu shvatio da ne može nigdje uparkirati svoj Model X, Musk objavio da razmišlja o kompaktnom modelu za Europu
Tesla Model 3
 Tesla

Teslin "ulazni" model trenutno je Model 3, limuzina koja je u Europi itekako popularna. Ipak, s obzirom na to da su manji, kompaktni modeli u Europi iznimno popularni zbog činjenice kako je vožnja po velikim gradovima kompleksna, a mjesta za parking su ograničena. Samim time velik broj kupaca voli manje gradske modele i kompakte s kojima će se lako zavući u brojna mjesta. Tesla takav model nema u ponudi, no to bi se moglo promijeniti. Stiže li manja Tesla koju neki već nazivaju "Teslom za narod"? Moguće! Naime, Elon Musk je na online konferenciju o baterijama koju je održala njemačka vlada govorio o mogućnosti kompaktnog modela koji bi mogao biti hit u Europi.

"U Europi bi imalo smisla ponuditi kompaktni model - primjerice hatchback. U SAD-u su automobili sve veći zbog osobnih preferencija kupaca, no u Europi imaju tendenciju da budu manji" - izjavio je Elon Musk. Podsjetimo, Musk je već i na svojoj "Battery Day" konferenciji spominjao ulazni model s cijenom od oko 25 tisuća dolara koji bi bio pogonjen novom tehnologijom baterija koje bi pritom trebale biti na tržištu za tri godine. Dakle, za tri godine možemo očekivati i kompaktnu, ulaznu Teslu?

Pogledajte video njegove izjave:

Musk se pozabavio i svojim problemom parkiranja Modela X prilikom posjeta Berlinu: "Vozio sam Model X po ulicama Berlina i imao velikih problema s pronalaskom mjesta u koje bih stao".

Manji model sa nižom cijenom od Modela 3 mogao bi biti pravi prodajni hit na europskom tlu. Ostaje za vidjeti što će na kraju biti s ovom idejom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:05