AKTUALNO

Stiže vrući gradski jurišnik Hyundai i20 N: poznati prvi službeni detalji nove sportske verzije

Dvije objavljene slike najave pokazuju automobil u Hyundai-N tipičnoj boji Performance Blue
Hyundai i20 N
 Hyundai

S dva teasera Hyundai je potvrdio špekulacije o skorom lansiranju vrućeg gradskog jurišnika, te pokazao detalje novog Hyundaija i20 s magičnom oznakom N. Dakle nakon kompaktnog Hyundaija i30 N, Korejci sada sportsku verziju najavljuju i u gradskoj klasi koja je zasnovana na novom i20 i inspirirana i20 WRC natjecateljskim reli autom.

Međutim, Hyundai i dalje škrtari s tehničkim podacima. Ipak, zna se kako će i i20 N kao i ostali N modeli imati snažan turbo benzinac. Govorka se o 1,6-litrenom turbo motoru koji pogoni Kiju Ceed GT, ali "nasviranom" na 210 KS, no ima naznaka da bi ispod haube mogao biti i 2,0-litreni motor iz modela i30 N.

image
Hyundai i20 N
Hyundai

Mjenjač sa šest brzina trebao bi biti standardan, a moguće i da će biti ponuđen i prijenos s dvostrukom spojkom. Dvije objavljene slike najave pokazuju automobil u tipičnoj N Hyundai boji Performance Blue s crvenim naglascima na donjim krajevima karoserije. Također su jasno vidljivi veliki otvori za hlađenje turbo motora i za hlađenje kočnica.

Uz to stižu i 18-inčni kotači u mat sivoj boji ispod kojih se nalaze čeljusti kočnica s logom N. Prema Hyundaiju, upečatljivi stražnji spojler trebao bi osigurati bolju aerodinamiku. Daljnji detalji o Hyundaiju i20 N trebali bi biti objavljivani od strane proizvođača u tjednima pred nama...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 19:33