Kao nevera

Što je sad ovo? ‘MG iz budućnosti‘ do 100 km/h ubrzava za samo 1,9 sekundi

MG EXE181

 SAIC Design Advanced London

Britansko-kineska marka MG koja je ujedno najuspješniji kineski proizvođač u Europi grabi velikim koracima naprijed, a usput predstavlja sve impresivnije aute. Nakon spektakularnog električnog dvosjeda Cyberstera koji do 100 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde sada su napravili nešto još ekstremnije, doduše za sada samo kao koncept.

image

MG EXE181

SAIC Design Advanced London

Model EXE181 debitirat će uskoro na Auto Showu u Pekingu. Riječ je o ekstremnom jednosjedu koji ima ultra-aerodinamičnu karoseriju, a pokreću ga četiri električna motora, po jedan za svaki kotač. MG za svoj novi koncept obećava ubrzanje na razni Rimac Nevere, konkretno 1,9 sekundi do 100 km/h.

image

MG EXE181

SAIC Design Advanced London

Kao što naziv sugerira, koncept je inspiriran eksperimentalnim vozilom iz 1959. godine koje se zvalo EX181. Bio je to iznimno aerodinamičan automobil koji je sa "samo" 304 KS jurio 410 km/h. Nova iteracija ima kokpit u obliku kapsule, izražene odbojnike, futurističke poklopce kotača i dugi rep s aktivnim aerodinamičkim zakrilcima. MG tvrdi da ovaj dizajn rezultira impresivnim aerodinamičkim koeficijentom od 0,181.

image

MG EXE181

SAIC Design Advanced London

Prednji kraj prekriven je prozirnim materijalom koji otkriva monokok strukturu i dio ovjesa. Vozačevo sjedalo zauzima veći dio sićušne unutrašnjosti, s upravljačem s integriranim zaslonom osjetljivim na dodir.

image

MG EXE181

SAIC Design Advanced London

MG EXE181 ima četiri električna motora. Tvrtka još nije objavila detalje o snazi, ali je potvrdila ubrzanje 0-100 km/h za 1,9 sekundi. Iako najveća brzina koncepta nije otkrivena, objava SAIC MG-a na društvenim mrežama i padobran za kočenje na renderima upućuju na mogući pokušaj postavljanja brzinskog rekorda u čast prethodnika.

image

MG EXE181

SAIC Design Advanced London

O konceptu saznat ćemo više MG EXE181 na sajmu automobila u Pekingu koji počinje ovog tjedna. MG nije otkrio ništa o budućim proizvodnim planovima, ali futuristički izgled sugerira da će ovo vjerojatno ostati samo unikatni konceptni primjerak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:08