BMW, FORD, BENTLEY, MERCEDES...

ŠTO SE SVE SNIMALO KOD NAS: Nova kampanja za Ford EcoSport kreće iz Hrvatske

Sezona kupanja odavno je završila, ali sezona snimanja promotivnih materijala za automobile traje već neprekidno godinama. Posljednji u nizu je Ford koji je u Savudriji snimio prve kadrove reklamnog spota za EcoSport. Iskoristili smo priliku i posjetili set i uvjerili se kako taj posao nije nimalo lak ni jednostavan, posebice logistički, a i puno toga određuje vremenska prognoza. Na koncu, snimanje reklama je prilično je zahtjevan posao u kojem se dani mukotrpnog rada velikog broja angažiranih ljudi pretvaraju tek u par sekundi na televiziji
 Marijan Projić

U nepunih godinu dana Ford je po treći put izabrao Hrvatsku za snimanje promotivnih materijala. Nakon Fieste i Edgea, na red je stigao maleni SUV EcoSport, a nakon Paga, Velebita, Kaštel Gomilice i makarskog zaleđa, novu lokaciju pronašli su u Istri, točnije u Savudriji.

Marijan Projić

Reklamni spot koji će se uskoro zavrtjeti širom Europe trebao bi započeti kadrovima snimljenim na plaži u podnožju najstarijeg svjetionika na Jadranu, Savudrijske lanterne koja će iduće godine proslaviti 100 godina. Nakon toga, prema scenariju slijede snimke vožnje okolnim cestama, dok sve završava na snijegu i ledu koji će snimatelji potražiti u Sloveniji i Austriji. Produkcijska kuća iz Slovenije koja je nositelj projekta imala je problem sa smještajem poveće ekipe koja radi na snimanju. Zbog vremena, odnosno kiše bilo je i odgode, a zbog zahlađenja iz scenarija su nestale scene kupanja. – Bilo je problema, ali za ovako plavo more isplati se pomučiti, komentar je koji smo u nekoliko navrata čuli na setu.

Tko je sve snimao...

Lexus

Riječke industrijske vizure

Prostori najveće domaće luke bili su poligon za jurnjavu Lexusa IS u reklami za japansko tržište, dok je za promotivni materijal posljednjeg izdanje Honde Civic pored lučkih skladišta dio materijala snimljen i na nekoliko gradskih lokacija u Rijeci.

Mercedes

Pagu su samo rijetki odoljeli

Lakše je nabrojati tko od renomiranih proizvođača automobila posljednjih deset godina nije snimao na Pagu, nego sve koji su došli ovjekovječiti svoje proizvode na zavojitim cestama što se probijaju kroz nestvaran krš prema nebesko plavom mora s impozantnim Velebitom u pozadini.

Honda

Honda voli šarolikost Kvarnera

Kvarner s Gorskim Kotarom pruža brojne različite vizure, od klasičnih mediteranskih mjesta do alpskih visova, no, uz prirodne raznolikosti zanimljivi su industrijski objekti i ceste. Upravo je na vijaduktima iznad Bakra snimljen dio materijala za Civic Type R, a na sličnim lokacijama na cestama u okolici Rijeke vrtjela se i supersportska Honda NSX, ali i na Paškom mostu

Ford

Veliki Edge u malom Kaštelu

Kratki osmominutni film Le Fantôme za europsku kampanju Forda Edge prošle godine snimljen je većim dijelom u Kaštel Gomilici gdje je svojedobno sniman i dio serijala Igre prijestolja. Dio kadrova snimljen je u okolici Makarske.

BMW

Glinica ipak poslužila nečemu

Jadral, poznatiji kao tvornica glinice u Obrovcu već pola stoljeća pojam je za promašenu investiciju i besmisao socijalističke industrijalizacije. Zapušteni pogoni u listopadu su osvanuli kao kulisa u promotivnim materijalima za šminkerski BMW X2.

Škoda

Grobnik nije samo za utrke

Jedina prava hrvatska staza već dugo nije u najboljem stanju, ali iz pravog kuta i uz malo digitalnih efekata sve poprima drugačiju vizuru. Uz Škodu, grobničku stazu znao je iskoristiti i Akrapovič, a svojedobno i Bridgestone.

BMW

Nakon Paga BMW otkrio i Zadar

Prije tri godine u Zadru je predstavljen BMW X2 Active Tourer. Prvi Bavarac s prednjim pogonom koji je otvarao novu eru dovukao je stotine novinara u grad i upoznao ih Kalelargom, Morskim orguljama i druge spomenicima, a testne rute odvele su ih i u zaleđe Zadra.

Bentley

Velebit je kao stvoren za Bentley

Jadranska magistrala što vijuga morskom stranom podno Velebita, prijevoji preko naše najveće planine, pa i ceste s kopnene šumske strane svojedobno su poslužili za snimanje materijala kojima se promovirao Bentley Continental GT. Snimanje prve generacije odrađeno je na Pagu, a dio reklame za Suzuki na makadamskoj cesti što vodi pored Tulovih greda.

Nissan

Micra gostovala pod Srđem

Za predstavljanje nove Nissan Micre u veljači, Japanci su izabrali Dubrovnik. Osim novinara na Jug Hrvatske doveli su velike flotne kupce, europske koncesionare i prodavače, odnosno preko 7000 posjetitelja u zimskom periodu.

Mazda

Nakon Zagreba u utrobi Plješivice

Voćarska, Mesnička i Trg Bana Jelačića pojavili su se u reklamnom spotu kojim je prije tri godine europskim kupcima predstavljena Mazda 2. Nakon Zagreba, Mazda je prošle godine snimila novi spot u tunelima bivšeg vojnog aerodroma Željava kod Bihaća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:17