ROBUSNIJI OD G-KLASE

Struja i off road idu skupa: Mercedes predstavio konceptni terenac na bazi modela EQC

"Cilj je bio kombinirati modernu tehnologiju, luskuz i održivost" - komentirao je Markus Schäfer iz Mercedesa...
Mercedes koncept
 Mercedes

Dosad smo električare vezali uz klasične cestovne modele, najčešće namijenjene vožnji po gradu ili za putovanja (manje-više, ovisno o dosegu), no u Mercedesu su sada odlučili demonstrirati kako električni modeli mogu biti i ekstremni "off-roaderi". Za tu su priliku električni EQC doradili po uzoru na konceptni E 400 All-Terrain 4×4² . Za projekt je zaslužan isti Mercedesov tim, a ovaj model dobio je naziv EQC 4×4².

image
Mercedes koncept
Mercedes

Kao što možete vidjeti sa slika, ovaj SUV dobio je novi ovjes, a podnica je sada 20 cm udaljenija od tla u odnosu na serijsku izvedbu. Uparen sa 20-inčni kotačima koji imaju gume za off road, EQC 4×4² bez ikakvih problema prelazi preko neprohodnih terena. "Cilj je bio kombinirati modernu tehnologiju, luksuz i održivost" - komentirao je Markus Schäfer iz Mercedesa.

image
Mercedes koncept
Mercedes

Konceptni EQC 4×4² tako dokazuje kako se električni modeli također mogu snaći na ovakvim terenima, a momentalni moment također je plus.

image
Mercedes koncept
Mercedes

I dok u unutrašnjosti vozač i putnici mogu uživati u svim blagodatima koje ima i obični EQC - dakle velikim zaslonima, MBUX sustavom sa umjetnom inteligencijom te udobnim kožnim sjedalima, izvana nailazimo na robusne elemente.

image
Mercedes koncept
Mercedes

Osim već spomenute povišene podnice, tu su i nove osovine te proširenja karoserije (200 mm širi od serijske izvedbe). U Mercedesu su odlučili dodati i umjetne zvukove koji se mijenjaju ovisno o načinu vožnje i terenu. Pogon je ostao serijski što znači da se za vožnju brinu dva elektro motora ukupne snage 408 KS. Prije nego se neki možda ponadaju, ovaj model zasad ostaje samo jedinstveni koncept kojim Mercedes pokazuje da struja i off road također idu skupa...

image
Mercedes koncept
Mercedes
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:46