ODABRALI HRVATSKU

Strujni udar u Istri: Ford doveo stotine svjetskih novinara na vožnje novog električnog Mustanga

Šefovi najvećih svjetskih proizvođača prepoznaju Hrvatsku kao sigurnu destinaciju za velike prezentacije
Ford Mustang Mach-E GT
 Ford, Duško Marušić/ CROPIX

Nadaleko je poznato kako je Hrvatska već godinama svojevrsni raj i omiljena destinacija za svjetske prezentacije vrućih noviteta autoindustrije. Dubrovnik, Šibenik, Zadar, Pag, Rab, Makarska, Kvarner, Savudrija, Kaštel Gomilica, ili ceste na Velebitu, već su prethodnih godina predstavljali sjajnu kulisu za snimanje reklama za nove modele automobila, ili ugostili dinamičke prezentacije novih modela brojnih proizvođača.

image
Ford Mustang Mach-E GT
Ford

Naime, već je teško i pobrojati za koje su sve nove automobile, kamione i motocikle u proteklom desetljeću upravo na našim cestama snimane reklamne fotografije i spotovi, a novinari su upravo u Hrvatsku tako već dolaziti upoznati i voziti modele od Bentleya do Dacije.

image
Ford Mustang Mach-E GT
Duško Marušić/ CROPIX

Ne treba pritom posebno napominjati da osim, zapravo besplatne promocije naše zemlje to puno znači i za turističku pred, ili post sezonu kad se zakupljuju cijeli hoteli i na mjesec dana kako bi nove automobile lokalnim cestama vozile stotine novinara sa svih strana svijeta te u svoje zemlje putem fotografija i video uradaka prenosili vizure i ljepote Hrvatske, kao i svoja osobna iskustva.

Tako, ako ste se posljednjih desetak dana vozili cestama Istre uglavnom od Pule do Rovinja i okolici i susreli neobične žute ili plave Ford modele, evo i o čemu je riječ.

image
Ford Mustang Mach-E GT
Duško Marušić/ CROPIX

Ford je, naime, na našem poluotoku organizirao međunarodnu prezentaciju novog sportskog električnog SUV-a Forda Mach-E GT od 487 KS i 860 Nm, svojevrsnog pandana Tesla modelima, s dolaskom novinara u zračnu luku u Puli i noćenjima u Rovinju.

Ono što je posebnost ove prezentacije jest činjenica da je to prva takva međunarodna jednog električnog automobila u Hrvatskoj (Rimac Neveru izuzimamo jer je riječ o domaćem proizvodu), ali i činjenica da šefovi najvećih svjetskih proizvođača u već drugoj godini pandemije korona virusa u "novom normalnom" načinu funkcioniranja cijelog svijeta, svejedno prepoznaju Hrvatsku kao sigurnu destinaciju za održavanje prezentacija s masom ljudi "pod mjerama".

image
Ford Mustang Mach-E GT
Duško Marušić/ CROPIX

I da, ne očekujte na uskim istarskim cesticama, ili na "ipsilonu" gromoglasan zvuk velikog V8 motora, već desetljećima toliko karakterističnog za kultni Fordov model, jer Mustang novog doba s dodatkom Mach-E pokreću elektromotori... Uskoro donosimo kompletan izvještaj s prvih vožnji na autoklub.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 17:30