SERIJSKA IZVEDBA STIŽE DOGODINE

STUDIO U NJEMAČKOJ UMJESTO ŽENEVE: BMW na digitalnoj platformi predstavio konceptni i4 sa 530 KS i dosegom od 600 km!

 
 BMW

Kao što je i najavljivano, većina proizvođača je ipak odlučila pokazati svoje nove proizvode i automobile unatoč otkazivanju salona u Ženevi. BMW je tako kroz digitalnu presicu pokazao svoj konceptni i4. Riječ je o električnom modelu koji pokazuje budućnost marke. Ispod poklopca se nalazi električni pogon snage 530 KS, a doseg s jednim punjenjem iznosi čak 600 km prema WLTP-u, navode u BMW-u.

Ubrzanje do stotke traje nešto više od 4 sekunde, dok maksimalna brzina prelazi 200 km/h. Vizualno se ističe agresivnim dizajnom, pa se tako na prednjem dijelu nameću uska laserska svjetla i masivni bubrezi koji će postati trend na novim modelima bavarske marke. Unutrašnjost je u potpunosti digitalizirana te se virtualni kokpit ispred vozača sada spaja sa središnjim zaslonom osjetljivim na dodir.

Proizvodnja će biti u Njemačkoj, a serijsku izvedbu koja bi pritom vizualno trebala biti slična konceptu vidjet ćemo dogodine, i to, nadamo se, u Ženevi a ne u digitalnom okruženju.

Svjetla reflektora, tisuće novinara, pljesak nakon presice - takve stvari ipak podižu prezentaciju na višu razinu od ove tako da se nadamo da će situacija za predstavljanje biti bolja dogodine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:06