BOXER S 275 KS

Subaru predstavio novi WRX: povratak legende koju nažalost nećemo vidjeti u Europi

Peta generacija dostupna je samo u limuzinskoj izvedbi, a za iduće ljeto najavljena je i snažnija STI varijanta
Subaru WRX

Subaru je predstavio petu generaciju modela WRX koju nažalost nećemo vidjeti u Europi. Stavljen na novu platformu (Subaru Global Platform) na kojoj se već kotrljalju Outback, Forester i Impreza, WRX je podvrgnut značajnim vizualnim i tehnološkim zahvatima.

image
Subaru WRX

Izvana u oko odmah upadaju modernija LED svjetla, oštrija i veća maska kao i aluminijski branici kojima je masa smanjena pet kilograma.

image
Subaru WRX

Unutrašnjost naoružana sportskim Recaro sjedalima sada je opremljena okomito postavljenim 11,6-inčnim multimedijskim ekranom osjetljivim na dodir koji predstavlja ulaznicu u multimedijsko carstvo. Zanimljivo, Japanci su pored zaslona ipak ostavili fizičke prekidače za upravljanje funkcijama klima uređaja i radija, a netipično za nove automobile (ipak tipično za Subaru) WRX je ostao vjeran klasičnoj ručnoj kočnici.

image
Subaru WRX

Za pogon brine 2,4-litreni četverocilindarski turbobenzinski Boxer motor s 275 KS i 350 Nm okretnog momenta. Snaga se na sve kotače prenosi putem 6-brzinskog ručnog ili opcijskog CVT automatskog mjenjača.

image
Subaru WRX

Novost je i GT oprema s kojom je moguće prilagoditi način rada amortizera, upravljača, motora i ovjesa (Comfort, Normal, Sport), uz koju serijski dolaze novi 18-inčni aluminijski naplatci (245/40).

image
Subaru WRX

Nova generacija WRX-a bit će dostupna isključivo kao limuzina, a Japanci su za 2022. najavili i snažniju STI izvedbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:43