NOVA POSTAVA

Suptilno osvježenje iz Alfa Romea: Giulia i Stelvio s manjim promjena u 2021.

Giulia i Stelvio osjetno jeftiniji zbog novog izračuna PPMV-a i nižih emisija ispušnih plinova

Osvježeni Giulia i Stelvio dolaze na hrvatsko tržište. Uz nove i učinkovitije motore, sada u skladu s E6d-final normom, novosti još uključuju i novi paket opreme "Veloce Ti" i nove veličine kotača. Paket opreme "Veloce Ti", gdje je "Ti" akronim za "Turismo Internazionale" predstavlja najviši paket opreme koji je sada dostupan i za Giuliu i za Stelvio.

image
Foto: Alfa Romeo

Paket uključuje nove 21'' naplatke, sjedala obložena alcantarom i zatamnjena stakla, Stelvio Veloce Ti dolazi u dvije izvedbe, s jedne strane je 2.0 turbo benzinac s 280 KS, a s druge strane je 2.2 dizelski motor s 210 KS. Novost je još i sustav ADAS koji je dostupan i za Stelvio i za Giuliu. ADAS je novi Alfin sustav za asistenciju vozaču koji se sastoji od više različitih sustava asistencije vozaču kao na primjer zadržavanje u traci, senzor mrtvog kuta, adaptivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakova i drugi. Giulia i Stelvio, dva najpopularnija modela talijanog proizvođača biti će osjetno jeftiniji u 2021. godini. Niža emisija ispušnih plinova na novim modelima kao i promjene u načinu izračuna PPMV-a koje su stupile na snagu od 1. siječnja daju uštede i do 40.000 kuna.

image
Foto: Alfa Romeo

Osim toga oprema za koju se do sada moralo nadoplatiti sada je uključena u osnovnu opremu. Standardno svi modeli u ponudi imaju pogona na sve kotače i automatski 8-stupanjski ZF mjenjač. Osim gore navedenih izvedbi s Veloce Ti paketom opreme Giulia i Stelvio dostupni su još i u 2.0 turbo benzinskoj izvedbi s 200 KS i 2.2 dizelskoj izvedbi s 160 KS i 190 KS. Vrh ponude je Quadrifoglio verde 2.9 V6 Bi-turbo s 510 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:10