VEĆI OD VITARE

Suzuki je predstavio eVX Concept kao prikaz budućeg električnog SUV-a koji stiže 2025.

Japanci nisu još bili spremni otkriti sve detalje oko koncepta, ali kaže da kombinira Suzukijev ‘jaki 4x4 DNK‘ s prednostima EV-a

Suzuki eVX Concept

 Suzuki

Suzuki zaostaje za konkurencijom u segmentu električnih vozila, no čini se da japanska tvrtka konačno radi na predstavljanju svog prvog serijskog EV-a. Doći će tek 2025., iako sada znamo kako će izgledati.

Suzuki je predstavio koncept eVX tijekom sajma Auto Expo 2023. u Delhiju u Indiji, pretpremijerno prikazujući serijski električni crossover koji bi trebao stići sredinom desetljeća.

image

Suzuki eVX Concept

Suzuki

Proizvođač automobila nije spreman otkriti sve detalje oko konceptnog vozila, ali kaže da kombinira Suzukijev "jaki 4x4 DNK" s prednostima modernih električnih vozila. Vozilo ima oblik kompaktnog SUV-a s trenutno prepoznatljivom prednjom maskom, kratkim prevjesima i mišićavim lukovima kotača koji stvaraju bočni pogled spreman za terensku vožnju.

image

Suzuki eVX Concept

Suzuki

Koncept eVX je dugačak 4300 milimetara, širok 1800 mm i visok 1600 mm, što ga čini nešto dužim i širim od Vitare koja se prodaje na globalnom tržištu. Baterija od 60 kWh je najvjerojatnije postavljena unutar poda, a trebala bi omogućiti domet do 550 kilometara s jednim punjenjem. Imajte na umu da se ove brojke mjere indijskim MIDC-om, koji je općenito izdašniji od europskog WLTP-a.

image

Suzuki eVX Concept

Suzuki

"Drago mi je što mogu otkriti eVX, naše prvo globalno strateško električno vozilo. U Suzuki grupi, rješavanje problema globalnog zatopljenja je prioritet. Promičemo niz globalnih mjera za smanjenje emisije stakleničkih plinova. Suzuki će nastaviti pružati vrijedne proizvode našim kupcima diljem svijeta optimizirajući ih za način na koji različiti ljudi žive i voze", rekao je Toshihiro Suzuki, predsjednik Suzukija, tijekom predstavljanja koncepta.

image

Suzuki eVX Concept

Suzuki

Ranije ovog tjedna, Suzuki je također objavio da je potpisao zajednički razvojni ugovor s Inmotiveom iz Kanade.

Dvije će tvrtke raditi na dvobrzinskom mjenjaču za električna vozila, koji će se koristiti u budućoj proizvodnji Suzukijevih električnih vozila. Cilj tvrtke je potencijalno produžiti domet električnih vozila zahvaljujući povećanoj učinkovitosti koju osigurava prijenos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:27