NAJIŠČEKIVANIJI AUTO GODINE

SVAKA ČAST ZA ID.3, NO VAŽNIJI NAM JE VW GOLF 8! Zapišite 24. 10. u vaše kalendare, javit ćemo se s premijere! Evo što se već zna o novom kralju klase

 
 Render QR

Napokon je poznat i službeni datum premijere novog Volkswagen Golfa 8! Ono što mjesecima čekamo (čak smo se ponadali da ćemo ga vidjeti u Frankfurtu, no onda su u Volkswagenu odgodili premijeru najiščekivanijeg automobila godine) sada je i službeno zakazano za 24. listopada!

Dakle, za manje od tri tjedna vidjet ćemo kako izgleda novi Golf i otkriti sve detalje nove unutrašnjosti, novog infotainmenta, zaslona itd. Volkswagen s osmom generacijom planira postaviti nove standarde u klasi koja se često naziva upravo prema njihovom adutu, a zasad nam je poznato i dosta detalja.

Motor1.com

Prije svega, tu su špijunske slike Golfa gotovo bez kamuflažne folije koje otkrivaju gotovo sve detalje vanjštine koja se, očekivano, nije pretjerano mijenjala.

U Volkswagenu su se očito odlučili držati provjerene formule i tradicionalnog izgleda, ne želeći pritom vjernim kupcima i ljubiteljima brenda stvarati prevelike „šokove” po pitanju dizajna. Ekipa s portala Motor1.com napravila je i rendere koji vjerno pokazuju kako bi novi Golf mogao izgledati (naslovna slika takođe je render).

Motor1.com

„Novi Golf postavit će nove standarde inteligentnom digitalizacijom, umreženim sustavima pomoći i nizom efikasnih i elektrificiranih motora”, objavili su u Volkswagenu, prenosi Motor1.

Dakle, za očekivati je da će infotainment sustav dobiti nove značajke, a vješti fotografi već su uhvatili jedan od testnih modela koji je otkrio značajan dio unutrašnjosti.

Motor1.com

Ispred vozača nalazi se digitalni kokpit, a tu je i središnje postavljen zaslon osjetljiv na dodir koji se praktički spaja s digitalnim kokpitom i blago je zakrivljen prema vozaču (slično kao kod novog Touarega).

Što se tiče tehničkih detalja, Golf 8 bit će postavljen na dorađenu MQB Evo platformu, a osim klasičnih benzinaca i dizelaša te hibridne verzije već dogodine ćemo vidjeti i GTI te R izdanja. Treba napomenuti kako će u ponudi biti i tzv. mild hibridne verzije. Dakle, za svakog ponešto. Još jedna novost je i redizajnirani logo koji smo prvi put vidjeli prije manje od mjesec dana na modelu ID.3 u Frankfurtu.

Ne treba ni napominjati kako se od nove generacije najprodavanijeg modela Volkswagena u povijesti (prodano je preko 35 milijuna primjeraka) očekuje puno – jako puno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:38