POGOĐENI I PROIZVOĐAČI

SVE JE STALO ZBOG KORONAVIRUSA: Tesla i Toyota privremeno zatvorili tvornice u Kini!

 ILUSTRACIJA / Tesla

Jedna od glavnih tema ovih dana svakako je epidemija korona virusa u Kini. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je na hitnom sastanku u četvrtak epidemiju koronavirusa proglasila globalnom opasnošću, a čini se kako stvari počinju pogađati i proizvođače automobila. Tesla je tako odlučila zatvoriti svoju megatvornicu u Šangaju.

Riječ je naravno o privremenom zatvaranju kako bi spriječili potencijalnu zarazu i prenošenje virusa. Teslin izvršni direktor financija Zach Kirkhorn izjavio je kako bi ovo privremeno zatvaranje mogli utjecati na profitabilnost u prvom kvartalu novog desetljeća.

"U ranoj smo fazi otkrivanja u kojoj mjeri na nas može privremeno utjecati koronavirus", rekao je Kirkhorn. "U ovom trenutku očekujemo zatvaranje šangajskog pogona Modela 3 u trajanju od jednog i pol tjedna.

To može malo utjecati na profitabilnost za prvi kvartal , ali je ograničeno jer je prihod od prodaje Modela 3 koji se proizvodi u Šangaju također u ranim fazama."

Osim Tesle, proizvodne procese u Kini zaustavit će i Toyota. Ostali proizvođači zaustavili su putovanja svojih zaposlenika u Kinu, a oni koji su tamo stacionirani trenutno su na „prisilnom” godišnjem.

Kinesko državno zdravstveno povjerenstvo (NHC) priopćilo je kako se ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kini popeo na 9.692, a preostaje za vidjeti hoće li stroge mjere suzbiti daljnje širenje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. siječanj 2022 08:31