AKTUALNO

SVEČANO OTVOREN ZAGREB AUTO SHOW 2016

U 18.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma svečano je otvoren ZAGREB AUTO SHOW.
 Ronald Goršić

Zagreb Auto Show otvorio je gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba: „ Nakon 8 sušnih godina ušli smo u 18 veličanstvenih. 18 gradova na svijetu ima čast, zadovoljstvo, i privilegiju biti domaćinom auto showa. To se posrećilo ove godine i gradu Zagrebu. Najzaslužniji što smo danas ovdje su radnici Zagrebačkog velesajma koji zadnjih mjesec dana ovdje rade 18 sati.“

„Smatram ovaj događaj posebnim događajem od medijskog i društvenog značaja za grad Zagreb, Republiku Hrvatsku i cijeli ovaj dio Europe. Zagreb Auto Show je pozitivna injekcija za grad Zagreb. Sretna sam kada vidim da nema ni jedno slododno raspoloživo izložbeno mjesto zato što su izlagači dali maksimalnu energiju da se predstave u najboljem svjetlu. Trebamo biti ponosni na hrvatske proizvođače koji izlažu na Zagreb Auto Showu.“ rekla je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

„Za Zagrebački velesajam danas je praznik. Imamo privilegiju organizirati i sa svima vama podijeliti radost otvaranja Zagreb Auto Showa! I to onog pravog, kojeg smo dugo čekali. U osvježenim i dijelom obnovljenim paviljonima te vanjskim prostorima Zagreb Auto Show ugostit će 440 izlagača iz 33 zemlje. Od ukupno prisutnih 81 marke automobila, motocikala i gospodarskih vozila po prvi puta bit će i tri hrvatska proizvođača. Među 70 premijera, od kojih su četiri svjetske, bit će predstavljena i tri konceptne izvedbe. Zato volimo s ponosnom istaknuti da je naš Zagreb Auto Show, prava nacionalna dragocjenost.

Iz poštovanja prema impresivnoj prošlosti i svim izlagačima i partnerima koji su ga zajedno s nama odnjegovali u međunarodnu uspješnicu, a u zahvalu svima koji su ga ove godine ponovno omogućili, čast mi je podsjetiti: naš je Auto Show rođen 1992. u Zagrebu. Rastao je i razvijao se na Zagrebačkom velesajmu. Od 1996. član je elitne svjetske obitelji OICA automobilskih salona. Zadnjom postavom 2008. oduševio je 215.000 posjetitelja, a danas, nakon godina izbivanja, pouzdano znamo: da je oduvijek bio u funkciji potpore i promicanja razvoja automobilskog tržišta u Hrvatskoj.

Vođeni strašću i visoko postavljenim ciljevima, zajedno s našim partnerima, postigli smo da ponovno zasja zvijezda hrvatskog autosalona na svjetskom sajamskom nebu, uz još samo 17 takvih jedinstvenih i posebnih iz prestižne svjetske obitelji OICA. I uspjeli smo zajedno. Ne bismo, da ovogodišnji Salon potporom nije omogućio Grad Zagreb zajedno sa sastavnicama Zagrebačkog holdinga.“, rekla je dr.sc. Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam.

„Zagreb Auto Show morao je biti otkazan nekoliko puta zbog vrlo teške situacije, i ja sam jako sretan što se sada može održati u novoj konfiguraciji, sa službenom potvrdom Međunarodnog udruženja proizvođača automobila i dijelova koje danas ovdje imam zadovoljstvo predstavljati.

U zadnje dvije godine svjedočili smo oporavku tržišta te se nadam da će 2016. dodatno potvrditi ovu pozitivnu tendenciju. Vjerujem da je najgore iza nas i da sve nas čekaju bolja vremena. Potražnja za individualnom mobilnosti i dalje se povećava; drugim riječima, želja potrošača postoji, no moraju se ispuniti brojni čimbenici kako bi se ista realizirala kroz stvarnu kupnju. Jedan od tih čimbenika svakako je i sam proizvod. A ima li bolje prilike za prezentaciju proizvoda koji se nude od Zagreb Auto Show-a? Ukupno 440 izlagača iz 33 zemlje sudjeluje na izložbenom prostoru od 70.000 m2 s 29 marki automobila (od toga 2 koncepta) te 17 marki komercijalnih vozila.“ rekao je na otvorenju Yves Van Der Straaten, glavni tajnik Međunarodnog udruženja proizvođača vozila – OICA.

Osim njih govorili su Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodasrke komore i Tomislav Thür, izvršni direktor u INI, zabavni program „začinili“ su Ana i Mario Rucner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:16