BRUTALNA SPORTSKA LIMUZINA

SVJETSKA PREMIJERA: Mercedes je upravo predstavio osvježeni E63 AMG sa novim licem i 612 KS ispod poklopca motora!

Silna snaga prenosi se putem AMG SPEEDSHIFT MCT 9-stupanjskog mjenjača i 4MATIC+ pogona na sve kotače. Naravno, kao i dosad – vozač može odabrati i Drift mode uz koji se snaga prenosi na stražnju osovinu...
Mercedes-AMG E63
 Mercedes-Benz AG

Nakon što je jučer BMW objavio prve detalje i slike osvježenog modela M5, danas je odmah uslijedio i odgovor Mercedesa u obliku redizajnirane izvedbe modela E63 AMG. Službenog dugačkog imena Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+, ova paprena limuzina sada se ističe još agresivnijim izgledom i novom tehnologijom.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

Ispod poklopca se očekivano i dalje nalazi dobro poznati 4,0-litreni V8 motor koji u “običnoj” AMG izvedbi broji 571 KS, dok AMG S dolazi sa 612 KS i 850 Nm okretnog momenta! Silna snaga prenosi se putem AMG SPEEDSHIFT MCT 9-stupanjskog mjenjača i 4MATIC+ pogona na sve kotače. Naravno, kao i dosad – vozač može odabrati i Drift mode uz koji se snaga prenosi na stražnju osovinu. Ne treba ni napominjati kako takve stvari treba isprobavati isključivo na stazi ili kakvom testnom poligonu.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

Vizualno, na prednjem se dijelu ističu nova Multibeam LED svjetla koja smo već vidjeli kod obične redizajnirane E-klase, a tu je i masivna Panamericana maska po kojoj je odmah jasno kako je riječ o AMG modelu. Odbojnik je u AMG izvedbi kudikamo agresivniji te ga sada krase veći usisnici za zrak.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

AMG izvedba standardno dolazi s 19-inčni naplacima, dok AMG S krase 20-inčni. Pogled na stražnji kraj otkriva nova horizontalna LED svjetla, masivni difuzor koji može biti i od karbona (uz karbonski paket) te četiri nastavka ispušnog sustava.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

Kupcima na raspolaganju sada stoje i nove boje: graphite siva, high-tech srebrna i brilliant plava mango – mat boja koja je dosad bila rezervirana za AMG GT modele.

Unutrašnjost obiluje elementima od alkantare i karbona, a za maksimalni užitak i opuštenost u vožnji brine se MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju i vozaču služi kao svojevrsni osobni asistent u vožnji.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

AMG E63 S standardno dolazi sa dva masivna 12,25-inčna zaslona. Jedan je pritom osjetljiv na dodir i nalazi se u sredini, dok se ispred vozača nalazi digitalni kokpit s različitim prikazima. Spomenimo i da AMG izvedba donosi tri nova AMG prikaza: "Modern Classic", "Sport" i "Supersport".

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

Što se tiče samih načina vožnje, vozač ih na raspolaganju ima čak 6: "Slippery", "Comfort", "Sport", "Sport+", "Individual" i "RACE", čime su zadovoljene svačije potrebe.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG

Ovaj model za kupce će se nadmetati sa BMW-om M5 i Audijem RS6, a u komentarima nam napišite koji je vaš favorit.

image
Mercedes-AMG E63
Mercedes-Benz AG
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:14