FOTO

SVJETSKA PREMIJERA: Ovo je novi Nissan Juke koji se na tržištu očekuje krajem godine!

 

Danas je u pet gradova diljem Europe održana svjetska premijera nove generacije jednog od začetnika klase kompaktnih crossovera – Nissana Jukea. Nissanov adut u ovoj klasi dosad je prodan u gotovo milijun primjeraka, a uspjeh bi se trebao nastaviti s obzirom na to da novi Juke podiže letvicu u svim područjima. Veće dimenzije, sportski stav, upečatljivi 19-inčni aluminijski naplatci i lebdeći krov svojstven coupéima odlike su kojima novi Juke postavlja novi standard za crossovere B-segmenta. Zahvaljujući duljini od 4210 mm, visini od 1595 i širini od 1800 mm sada je još prostraniji, a pritom i dalje kompaktan. Usto je njegova masa smanjena za 23 kg. Zahvaljujući uporabi čelika iznimne čvrstoće novi se model odlikuje čvršćom platformom za veću stabilnost, performanse i vozne osobine u zavojima, kao i za veću razinu sigurnosti i kontrole.

Foto: Nissan

Serijski je opremljen full LED tehnologijom, a zanimljivo rješenje su njegova prepoznatljiva okrugla prednja svjetla koja krasi novi svjetlosni potpis u obliku slova Y koji vizualno zaokružuje prednju masku V-motion. Ponuda 11 različitih boja karoserije sada je obogaćena ekskluzivnom narančastocrvenom bojom Fuji Sunset.

Obnovljena je i njegova unutrašnjost – novi JUKE nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Prostor za koljena straga povećan je za 5,8 cm, prostor za glave za 1,1 cm, a 422-litreni prtljažnik sada nudi 20 % više prostora za pohranu. Privlačnost i udobnost obnovljene unutrašnjosti dodatno je naglašena poboljšanim vozačkim položajem, većom prostranosti stražnjeg dijela, intuitivnijim komandama i praktičnijim rješenjima za pohranu. Novi mekani pokrov armaturne ploče, mekane obloge vrata i tepisi, serijska sportska sjedala izrađena u jednom komadu uz nadoplatu presvučena alkantarom ili kožom stvaraju profinjeni dojam unutrašnjosti.

Renault

Dostupne su brojne kombinacije boja karoserije, krova i presvlaka koje Jukeu daju urbani i sportski karakter više klase. Personalizacija vanjskog izgleda uključuje i mogućnost prilagodbe odbojnika, bočnih pragova i već spomenutih 19-inčnih aluminijskih naplataka.

Novi Juke predstavljen je sa štedljivim 1,0-litrenim trocilindarskim benzinskim motorom DIG-T s turbopunjačem snage 117 KS koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Dostupan je u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, polugicama za promjenu brzina na upravljaču i tri načina rada (Eco, Standard i Sport).

Što se tiče tehnologije, druga generacija Nissanova kompaktnog crossovera opremljena je Nissanovim multimedijskim sustavom i brojnim sustavima za pomoć u vožnji, a zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, novi je JUKE dosad najpovezanije Nissanov model. Treba napomenuti i kako je Nissanov napredni sustav ProPILOT sada dostupan i u Jukeu. Proizvodnja nove generacije Jukea nastavit će se u nagrađivanoj Nissanovoj tvornici u Sunderlandu u Ujedinjenoj Kraljevini. Prve se isporuke ovog vozila očekuju krajem studenog na europskim tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:02