CONCORSO D‘ELEGANZA

Talijani u transu: Spektakularni Bugatti Centodieci i kultni EB110 stigli na Lago di Como

Ove godine EB110 obilježava 30. rođendan, a ovaj primjerak bio je u vlasništvu talijanskog poduzetnika koji je spasio Bugatti 1987.
Bugatti Centodieci
 Bugatti

Bugatti je tijekom vikenda na ekskluzivni Concorso d'Eleganza Villa d'Este, kod jezera Como u Italiji, doveo svoja dva vrlo posebna automobila. Riječ je o limitiranoj izvedbi Centodiecia koji je predstavljen prije dvije godine i kultni EB110 koji je inspirirao dizajn Centodieciea.

image
Bugatti EB110 SuperSport
Bugatti

Iako je Centodieci predstavljen prije dvije godine tijekom Tjedna automobila u Montereyu, proizvodnja, ograničena na samo 10 primjeraka, još nije započela. Prve isporuke kupcima očekuju se sljedeće godine. Automobil se temelji na Chironu i koristi 8,0-litreni W16 s četiri turbopunjača, sposoban proizvesti oko 1575 KS.

image
Bugatti Centodieci
Bugatti

Prikladno, odmah iza Centodieca publika je imala priliku vidjeti i kultni EB110 SuperSport. Ove godine EB110 obilježava 30. rođendan, a prikazani primjerak bio je u vlasništvu Romana Artiolija, talijanskog poduzetnika koji je ponovno pokrenuo Bugatti 1987. godine.

image
Bugatti EB110 SuperSport
Bugatti

'Ostavio sam srce u svom SuperSportu. Nijedan drugi automobil ne daje isti osjećaj snage, kontrole i sigurnosti u svakom stanju na cesti kao EB110 – i to sve sa stilom. Ne mogu biti ponosniji zbog toga što je 'ona' bila na Concours d'Elegance u Villi d'Este', rekao je Artioli.

image
Bugatti Centodieci
Bugatti

Artioli je bio ključna osoba u stvaranju i razvoju SuperSport izvedbe kultnog superautomobila. U početku je njegov SuperSport bio u srebrnoj 'Grigio Chiaro metallizzato' nijansi, iako je kasnije prefarban u Bugattijevu klasičnu plavu.

image
Bugatti EB110 SuperSport i Centodieci
Bugatti

'Nakon što je događaj prošle godine odgođen zbog pandemije koronavirusa, ove godine imamo poseban povratak na prekrasnu lokaciju, s predstavljanjem našeg Centodiecija kupcima i prijateljima kompanije iz cijelog svijeta. Događaj je još uzbudljiviji uz prisutnost osobnog Bugattija EB110 SuperSport, čiji je vlasnik bio Roman Artioli. Ovaj superautomobil predstavlja drugo razdoblje Bugattijeve povijesti, a našim dizajnerima i inženjerima dao je inspiraciju za Centodieci', izjavio je Stephan Winkelmann, predsjednik Bugattija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:53