Spas za marku?

Tesla bi 2024. godine mogla predstaviti početni električni model koji bi koštao 23.000 eura

Model 2 ima potencijal da postane najprodavaniji model proizvođača električnih automobila, i mogao bi upozoriti ostatak industrije

Tesla Model 2 (digitalni prikaz)

 YouTube Screenshot

Prema novom izvješću, Tesla bi mogla predstaviti svoje dugoočekivano osnovno električno vozilo koje bi moglo koštati 23.000 eura - 2024. godine.

Teslin dionički analitičar Loup Ventures nedavno je objavio svoja pisma s predviđanjima za 2022. u kojima tvrdi da bi nova Tesla, potencijalno nazvana Model 2, mogla biti predstavljena 2024.

Međutim, njegovo predviđanje ne temelji se ni na kakvim insajderskim informacijama koje je Tesla otkrila, što znači da ne bismo ovo trebali uzeti kao sigurnu informaciju.

image

Tesla Model 2 (digitalni prikaz)

Sugar Design

"Tesla će čekati do 2024. da najavi Model 2", navodi Loup Ventures". Ako tvrtka prerano najavi automobil s nižom cijenom, riskira usporavanje prodaje Modela 3 dok povećava kapacitet tijekom onoga što će vjerojatno biti šira automobilska recesija".

Posljednji smo put čuli Elona Muska da govori o Modelu 2 tijekom zarade proizvođača automobila u četvrtom kvartalu 2021., gdje je priznao da rad na automobilu tek treba započeti, napominjući da "trenutačno Tesla ima dovoljno toga, čak i previše".

image

Tesla Model 2 (digitalni prikaz)

Sugar Design

Teslarati tvrdi da Tesla China predvodi razvoj novog osnovnog modela. O njemu se zna vrlo malo detalja, osim Teslinog cilja da ga proda za 25.000 dolara, što je znatno niže od Modela 3 čija početna cijena u Sjedinjenim Državama iznosi 46.990 dolara (44.000 eura). Međutim, s obzirom na to da je Model 3 trebao biti Teslin EV od 35.000 dolara (33.100 eura), sasvim je moguće da Model 2 zapravo nikada neće biti dostupan za samo 25.000 dolara.

image

Tesla Model 2 (digitalni prikaz)

Sugar Design

Bez obzira na to, Model 2 ima potencijal da postane najprodavaniji model proizvođača električnih automobila, i mogao bi upozoriti ostatak industrije električnih vozila i prisiliti ih da razvijaju automobile sa sličnim cijenama koji će se zasigurno svidjeti većini potrošača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:29