PROPUST U TVORNICI

Tesla kupcu isporučio Model X Plaid vrijedan 900.000 kuna s različitim markama i profilom guma

Osim različite smjese i gaznog sloja, gume su dizajnirane za različita godišnja doba i imaju različitu razinu prianjanja

Različite marke guma na Tesli Model X Plaid

 Twitter Screenshot

Isporuka vašeg novog vozila trebala bi biti zabavno iskustvo, pogotovo ako je riječ o Tesli Model X Plaid vrijednoj 131.190 dolara (898.703 kune). Ipak, stvari nisu bile tako zabavne za Ethana Josepha, koji je strpljivo čekao svoj automobil od narudžbe u kolovozu 2021. godine.

Ethan je morao odbiti isporuku svog Modela X nakon što mu je isporučen zbog problema s kontrolom kvalitete i sigurnosti, uključujući set neusklađenih guma.

Ethan, ili EZBroni na Twitteru, podijelio je svoje iskustvo na društvenim mrežama s isporukom auta s različitim markama guma. Naime, Model X Plaid bio je opremljen ljetnim gumama Michelin Latitude Sport 3 dimenzija 255/45 R20 sprijeda i potpuno drugačijim kompletom Continental CrossContact LX Sport touring guma za sva godišnja doba dimenzija 275/45 R20 straga.

Osim različite marke, smjese i gaznog sloja, gume su dizajnirane za različita godišnja doba, što znači da imaju različitu razinu prianjanja i karakteristike upravljanja.

Ovo zvuči nesigurno za bilo koji automobil, a kamoli Teslu s tri elektro motora za 1034 KS (761 kW) kombinirane snage. Prema MotorTrendu, Tesla je ponudila naknadnu ugradnju ispravnih stražnjih guma jer nisu bile na zalihama, ali očito Ethan nije bio zadovoljan tom opcijom.

Ako zanemarimo pogrešan set guma, pregled automobila je otkrio mnoge dodatne probleme uključujući neusklađene panele karoserije te unutarnje i vanjske oznake. Nadalje, kabina nije bila u stanju kakvom biste očekivali od potpuno novog automobila, i trebalo ju je očistiti.

Nekoliko dana nakon što je odbio isporuku, vlasnik je dobio novi predviđeni rok isporuke za srpanj 2022., što je 11 mjeseci nakon narudžbe automobila. Srećom, Ethan je telefonski uspio riješiti stvari s Teslom. Naime, Tesla je „dala APB za bilo koji Model X Plaid u regiji koji bi mogao postati dostupan zbog otkazane rezervacije”.

Unatoč velikoj većini korisnika društvenih mreža koji podržavaju Ethana, bilo je nekoliko komentatora koji su ga kritizirali jer nije prihvatio isporuku. Iako ovo nije prvi put da čujemo pritužbe na Tesline postupke kontrole loše kvalitete, neusklađene gume podižu stvari na potpuno novu razinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:30