PLANOVI TESLE

Tesla premješta sjedište u Teksas: Proizvodnja Cybertrucka počinje sljedeće godine!

Tesla će svoje sjedište preseliti iz Kalifornije u Teksas, što i nije veliko iznenađenje jer se sam Musk preselio u državu
Elon Musk
 Profimedia

Prije nego što je Elon Musk stupio na pozornicu Teslinog godišnjeg sastanka dioničara 2021. u Austinu, Teksasu, predsjednica Teslinog odbora, Robyn Denholm, izjavila je da je proizvođač električnih vozila u posljednjih 12 mjeseci isporučio više od 800.000 EV-ova, te da sada zapošljava gotovo 100.000 zaposlenika diljem svijeta. Osim toga, Denholm je govorila i o novoj proizvodnoj liniji u Šangaju te potrebi kompanije da se znatno poveća.

image
Tesla Cybertruck
Tesla

Tesla će svoje sjedište preseliti iz Kalifornije u Teksas, što i nije veliko iznenađenje jer se sam Musk preselio u državu. A nakon što se izgradi Giga Teksas, tvrtka planira daljnje širenje u državi. Međutim, Musk je naveo kako kompanije ne planira napustiti Kaliforniji. U svojoj tvornici u Fremontu, Tesla planira proširi poslovanje i povećati proizvodnju za 50 posto.

image
Tesla Cybertruck
Tesla

Nedostatak lanca opskrbe je, kao i mnogim proizvođačima, Tesli gurnuo mnoge stvari unatrag. Jedna od tih stvari je i Cybertruck, čija je proizvodnja trebala početi krajem ove godine. Ipak, stvari su odgođene do sljedeće godine, a količinska proizvodnja počinje 2023, kao i proizvodnja Tesle Semi i Roadstera.

image
Tesla Cybertruck
Tesla

Što se tiče budućih gigatvornica, Musk navodi kako Tesla još ne zna sljedeću lokaciju, ali je rekao da će sljedeće godine kompanije početi tražiti opcije, a odluku će donijeti 2023. godine. Na pitanje o Teslinom Modelu 2, Musk je samo naveo da se neće zvati Model 2. Osim toga, ništa drugo ne znamo o Teslinom nadolazećem pristupačnom modelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:33