kraj za ljepotana

Tihi odlazak: Volkswagen ugasio proizvodnju kupcima jednog od omiljenih modela u ponudi

Kupcima je u korist prodaje električnog ID.7, Volkswagen uskratio svaki izbor vožnje na benzin ili dizel u srednjoj klasi

VW Arteon

 VW

U lipnju 2023., izvršni direktor Volkswagena Thomas Schäfer najavio je strategiju ukidanja manjih modela kako bi se fokusirali na popularne proizvode, među kojima je i Arteon.

Međutim, iako datum nije bio preciziran, nedavno je potvrđeno da je posljednji Arteon već sišao s trake i to još 2023. godine. Martin Hube, odgovoran za modele Arteon, Passat, Touareg i nadolazeći ID.2, potvrdio je da proizvodnja Arteona više nije aktivna u tvornici u Emdenu u Njemačkoj.

image

VW Arteon

VW

Ipak, atraktivna Shooting Brake verzija će ostati u proizvodnji u Osnabrücku. Arteon Shooting Brake prema riječima Martina Hubea nastavit će se proizvoditi do 2026. godine.

Zanimljivo je da ukidanje Arteona dolazi baš u vrijeme kada je i Passat prestao biti dostupan kao limuzina, a uskoro dolazi nova, ali samo karavanska verzija omiljenog VW-a srednje klase.

image

VW Arteon

VW

U Volkswagenu su tako postupili kako bi stvorili prostor za potpuno električni limuzinski ID.7 model koji tek što nije stigao u salone diljem Europe. Pritom su gašenjem dosadašnjeg limuzinskog Passata i Arteona kupcima uzeli svaki izbor za vožnju na dizel i benzin u srednjoj poslovnoj klasi. Hoće li im taj potez ostvariti uspjeh i zaradu ostaje za vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. veljača 2024 08:43