NARUŠIO IM UGLED

Tko je kriv za slabu prodaju električnih auta? Britanski političari pronašli krivca

Poznati glumac rekao je da se osjeća prevarenim kada su u pitanju električna vozila

Rowan Atkinson

 Profimedia

Glumac Rowan Atkinson, poznatiji kao Mr. Bean, kriv je za lošu prodaju električnih automobila! Prema izjavama članova organizacije The Green Alliance, poznati glumac je djelomično kriv za ‘narušavanje‘ javnog mišljenja o električnim vozilima.

Predstavnici Green Alliancea u britanskom su parlamentu rekli: ‘Jedan od najštetnijih članaka bio je komentar Rowana Atkinsona u Guardianu koji je naknadno demantiran‘, piše DailyMail.

image

Rowan Atkinson/Mr. Bean

-/SWNS/Profimedia

Podsjetimo, u razgovoru za Guardian, Atkinson je rekao da se električni motor ‘ne čini kao lijek za okoliš kao što se tvrdi‘.

Električne automobile pokreću litij-ionske baterije koje zahtijevaju metale iz zemlje i ogromne količine energije za proizvodnju, rekao je glumac, pozivajući se na istraživanje Volva.

Atkinson – koji glasno izražava svoju ljubav prema automobilima i ima diplomu iz elektrotehnike i elektroničkog inženjerstva – rekao je da se osjeća ‘prevarenim‘ kad su u pitanju električna vozila i misli da je ‘možda bolje zadržati svoj stari benzinski automobil nego kupiti električni auto‘.

Do 2030. britanska Vlada planira ukinuti prodaju dizelskih i benzinskih automobila u korist električnih vozila.

Atkinson kaže da se ova inicijativa temelji na zaključcima ‘izvučenim samo iz jednog dijela vijeka trajanja automobila – onoga što izlazi iz ispušne cijevi‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:56