RASPRODAJA

Todorićeva S-klasa u oglasniku traži novog vlasnika

Automobil je star tri godine i prevalio je 110.888 kilometara
 Foto: Auto Gašparić

Jahta Riva 85 Opera, helikopter Bell 427 VFR, top izvedbe sa značkama Mercedesa, Audija i Range Rovera – ovako je još do nedavno izgledala svakodnevica najmoćnijeg čovjeka u Hrvatskoj. No, nakon kraha poslovnog imperija Agrokor, Ivica Todorić ostao je bez svega navedenog.

Nova Uprava procijenila je da luksuzne pokretnine nisu neophodne za poslovanje kompanije i stavila ih na bubanj. Deset godina stara jahta vrijedna dva milijuna eura već je pronašla ozbiljnog kupca dok isti scenarij tek priželjkuje također desetljeće star helikopter s cijenom od okruglih milijun eura.

Iako su mu nakon propasti carstva i kaznene prijave ruske Sberbanke pokretnine trenutno najmanja briga, za Ivicu Todorića one su bile pravi fetiš, više od samog prestiža. Posebno je poznata njegova fascinacija trokrakom zvijezdom iz Stuttgarta čije je novitete mijenjao iz generacije u generaciju.

Posljednju u nizu pronašli smo u oglasniku, riječ je o Mercedesu S-klase, vizualno nenametljivoj perjanici ponude koja odiše pritajenim luksuzom.

Uz digitalne instrumente i ekran osjetljiv na dodir, cijela kabina presvučena je kožom, a automobil je nakrcan i svim raspoloživim sigurnosnim arsenalom poput sustava Driving Assistance koji zadržava vozilo u traci i Magic Body Controla koji detektira neravnine na cesti te ih prenosi na prilagodljivi ovjes. Za sigurnost vozača i putnika brine se i 8 radara, uključujući jedan kratkodometni i dalekodometni infracrveni radar. Svi oni dio su sustava koji prepoznaje potencijalne opasnosti i po potrebi automatski koči.

Za pogon 5,2 metara duge dvotonske krstarice brine moćni V12 motor od 530 KS i 830 Nm, s kojim S600 s mjesta do stotke ubrzava za samo 4,6 sekundi. Za prijenos snage brine 7-brzinski '7G-Tronic Plus' automatski mjenjač.

Todorićeva S-klasa stara je tri godine, prešla je 110.888 kilometara, a Auto Gašparić za nju traži 115.650 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 01:18