DUGOGODIŠNJA SURADNJA

Tonale dobiva policijsku uniformu: Alfin SUV pridružuje se policijskoj floti karabinjera u Italiji

Osim Tonalea, karabinjeri koriste i blindiranu Giuliju koja je među policijskim snagama dobila nadimak ‘Gazela‘

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

 Alfa Romeo

Alfa Romeo nastavlja svoju dugogodišnju suradnju s karabinjerima, budući da Tonale po prvi put nosi policijsku uniformu. Talijanska marka najavila je da će isporučiti ukupno 400 jedinica elektrificiranog kompaktnog SUV-a lokalnoj policiji između srpnja 2023. i 2024. godine.

image

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo

Prvi primjerak policijskog Tonalea isporučen je u sjedište Glavnog zapovjedništva karabinjera u Rimu. Model je obojen u tradicionalnu duboku plavu nijansu s crvenom i bijelom grafikom. Policijski automobil djelomično je oklopljen, dok su dvotonska elektronska sirena i trepćuća plava LED svjetla naknadno ugrađena na krov.

image

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo

Isto tako, interijer je redizajniran kako bi što bolje odgovarao novoj ulozi. Alfa Romeo je revidirao obloge i dodao nova rješenja za pohranu policijske opreme (neprobojne prsluke, svjetiljke visoke vidljivosti, dugo vatreno oružje) i jednu ćeliju straga za siguran prijevoz zatvorenika.

Ispod poklopca motora nalazi se 1,5-litreni trocilindrični motor s turbom koji proizvodi 160 KS (118 kW), uz električnu pomoć iz 48 V blage hibridne jedinice uključujući električni motor od 20 KS (15 kW). Snaga se na prednju osovinu prenosi preko 7-stupanjskog TCT automatskog mjenjača.

image

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo

Prema Alfa Romeu, ovo je prvi put da se vozilo iz segmenta kompaktnih SUV vozila pridružuje floti karabinjera, donoseći "veću svestranost u performansama usluga" uz "značajno povećanje razine udobnosti za časnike" što može biti korisno u dugim smjenama.

image

Alfa Romeo Tonale Carabinieri

Alfa Romeo

Osim Tonalea, karabinjeri koriste i blindiranu Giuliju koja je među policijskim snagama dobila nadimak "Gazela", kao i specijalne Giulije Quadrifoglio. Karabinjeri se opisuju kao "najveća lokalna policija u Europi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:11