ZAPOČELA PRODAJA

TOYOTA AYGO Gradski šminker stigao u Hrvatsku

U ponudi su verzije s tri i pet vrata, jedan motor te pet paketa opreme. Početna cijena je 67.800 kuna

U Hrvatskoj je počela prodaja nove generacije Toyote Aygo. U odnosu na prethodnika, japanski novitet je zadržao podjednake dimenzije, a glavne razlike su atraktivniji vanjski dizajn, kvalitetnija i tehnološki naprednija kabina te unaprijeđene sposobnosti na cesti zahvaljujući doradama na ovjesu i upravljaču.

Glavni vizualni motiv prednjeg dijela napravljen je u obliku slova X, a važan adut koji omogućuje odmak od konkurencije je mogućnost potpune personalizacije vozila s nekoliko zamjenjivih karoserijskih dijelova. S takvom opcijom, vlasnik uz nadoplatu može potpuno izmjeniti izgled svog automobila kada god poželi.

U putničkoj kabini dominiraju osjetno kvalitetniji materijali u odnosu na prethodnika te nova središnja konzola s X-Touch multimedijskim sustavom (dostupan u srednjem paketu opreme). Uz sliku sa stražnje kamere, na sedam inčnom ekranu osjetljivom na dodir dostupan je MirrorLink sustav s kojim su u kabinu integrirani pametni telefoni. Na tom ekranu vidljive su ikonice iz telefona i kompatibilne aplikacije koje se mogu preuzeti u Google Play Storeu.

U ponudi su verzije s tri i pet vrata, pet paketa opreme (najbogatiji nudi električni platneni krov) te samo jedan motor. Riječ je o poznatom jednolitrenom trocilindrašu sa 69 KS koji je uz manje vibracija i nižu potrošnju zadržao karakterističan zvuk.

Cijena osnovnog Ayga s tri vrata je 67.800 kuna dok je petvratna izvedba dostupna za 69.900 kuna.

Tehnički podaci

Obujam 999 ccm

Snaga 69 KS

Moment 95 Nm

Ubrzanje 14.2 sekunde

Brzina 160 km/h

Potrošnja 4.1 litara

Ispuh CO2 95 g/km

Prtljažnik 168 litara

Cijena 67.800 kuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:29