AKTUALNO

TOYOTA COROLLA TOURING SPORTS: Karavan s prtljažnikom od 598 litara i bez dizelaša u ponudi debitira u Parizu

 
 Toyota

Karavani ipak nisu mrtvi! Na tržištu se posljednjih godina pojavljuje sve više crossovera i SUV modela, a najveći danak pritom plaćaju karavani ali i limuzine koji (nažalost) postaju sve nepoželjniji, barem ako je suditi po trendovima i rezultatima prodaje. Ipak, Toyota je odlučila da će nova Corolla (više se neće zvati Auris već se vraćaju kultnom imenu) imati i karavansku verziju. Službenog imena Toyota Corolla Touring Sports, ovaj karavan će premijeru za javnost imati za točno mjesec dana na salonu automobila u Parizu. Model je razvijen u Europi, točnije u novom Toyotinom dizajnerskom centru u Belgiji.

Foto: Toyota

S međuosovinskim razmakom od 2700mm, Corolla Touring Sports nudi, kako ističe proizvođač, najviše prostora za putnike straga u klasi, a za praktičnost i svestranost brine i prtljažnik od 598 litara, što će privući kupce koji u kompaktnoj klasi traže prostranost.

Toyota

Ispod poklopca motora dobro poznata priča kao i kod klasične Corolle: u ponudi nema dizelaša, a kupci mogu birati između 1,2-litrenog turbobenzinca od 117 KS i dvije hibridne verzije (1,8-litreni motor potpomognut elektromotorom ukupne snage 124 KS i 2,0-litrena verzija ukupne snage 182 KS). Za stabilnost i dobre vozne karakteristike brine se stražnji multilink ovjes. Iako je na prvim službenim fotografijama automobil u srebrnoj boji, navodi se kako će u ponudi biti i dvobojne karoserije. U svakom slučaju, nakon Pariza će biti poznati svi detalji kao i datum dolaska na naše tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:18