IZVJEŠĆE

Toyota je proglašena trećom najopstruktivnijom kompanijom po pitanju klimatskih promjena

Prvo i drugo mjesto pripada dvama najvećim naftnim kompanijama ExxonMobilu i Chevronu...

Toyota, Kanada

 Profimedia

U izvješću InfluenceMapa, koji je istraživao korporacije i taktike lobiranja za klimatske promjene, Toyota je proglašena trećom najopstruktivnijom organizacijom za lobiranje vlada koje postavljaju klimatske politike. Prvo i drugo mjesto pripada dvama najvećim naftnim kompanijama ExxonMobilu i Chevronu.

'Korporativni priručnik za zadržavanje klimatske politike prošao je dug put od poricanja znanosti, ali je jednako štetan. Ono što vidimo nije ograničeno na napore da se izravno potkopaju propisi. Također uključuje plodne i vrlo sofisticirane tehnike hvatanja naracije, koje vode vlade nevjerojatno opasnim putevima', rekao je Ed Collins, direktor InfluenceMapa za The Guardian.

image

Akio Toyoda

Profimedia

Ovo nije prvi put da je Toyota istaknuta zbog svoje taktike lobiranja. Prema ranijem izvješću New York Timesa, japanski proizvođač automobila je 'u sjeni' vodio kampanju protiv čelnika Kongresa kako bi povukli planove Bidenove administracije za usvajanje električnih vozila. Toyota je također stagnirala u EPA brojkama, koje pokazuju da su ukupni podaci o potrošnji goriva marke sada na donjoj razini ocjena ekonomičnosti.

Prošle godine nadzornik za doprinose kampanji otkrio je kako je Toyota bila daleko najveći korporativni donator republikancima u Kongresu, koji su osporili rezultat predsjedničkih izbora. Mnogi od njih dovode u pitanje znanstvenu osnovu za klimatske promjene.

image

Toyota bZ4X

Toyota

U Japanu, predsjednik Toyote Akio Toyoda tvrdio je da bi Japan ljeti ostao bez struje ako bi sva vozila bila električna. Dodao je da bi infrastruktura potrebna za potpuni prijelaz na električna vozila koštala zemlju između 135 do 358 milijardi dolara. U Indiji su Toyotini čelnici osudili cilj zemlje da do 2030. voze samo EV-ovi.

Toyota već duže vrijeme tvrdi da će hibridna i vodikova tehnologija ponuditi volje rezultate u borbi protiv klimatskih promjena. Od tada je kompanija predstavila svoj prvi električni crossover, koji će biti jedan od sedam očekivanih članova potpuno električne bZ obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:41