počastili ga

Toyota poklonila novi SUV vlasniku koji je modelom iz 2006. godine prešao 1,6 milijuna kilometara

Toyotin SUV nije imao lagan život, vukao je prikolice i koristio se kao mobilni ured, sve dok nije stradao u uraganu Ian

Mark Miller i Toyota Highlander

 Web Screenshot

Nemaju svi automobili kapacitet izdržati više od milijun kilometara. Međutim, tako izdržljivom se pokazala Toyota Highlander, koja je prešla 1,6 milijuna kilometara od 2006. godine prije nego što je stradala u uraganu Ian koji je pogodio zapadnu obalu Floride u rujnu 2022. Zbog ovog kobnog ishoda i zbog vlasnikove odanosti brendu, Toyota mu je poklonila potpuno novi Highlander.

image

Mark Miller i Toyota Highlander

Toyota

Mark Miller kupio je novi Highlander Hybrid 2006. godine i od tada ga koristi za rad u svojoj tvrtki za asfaltiranje. Toyotin SUV bio je posvećen poslu, vukao je prikolice i koristio se kao mobilni ured. Nažalost, uragan je uništio SUV nakon što je prešao više od 1,6 milijuna kilometara.

image

Mark Miller i Toyota Highlander

Toyota

Automobil je godinama održavan u službenom Toyotinom servisu, što je lojalnost koju je japanska marka htjela nagraditi. Zbog toga je u siječnju ove godine Miller primio poziv iz zastupstva koji ga je zamolio da dođe i podijeli svoju priču o Highlanderu. Kada je SUV prešao 800.000 kilometara, Toyota mu je poklonila hladnjak, pa je vlasnik očekivao sličan poklon.

image

Mark Miller i Toyota Highlander

Toyota

No, ono što je pronašao bila je potpuno nova Toyota Highlander Hybrid Bronze Edition iz 2023. koja je isporučena kao iznenađenje. U informacijama koje je podijelila Toyota ne spominje se kakvo je održavanje trebalo Highlanderu da prijeđe više od 1,6 milijuna kilometara u 16 godina, pa ne znamo je li u trenutku kada je izgubljen zbog uragana još imao motor, mjenjač i originalne hibridne baterije.

Ono što znamo jest da ovo nije prvi put da je proizvođač poklonio automobil kupcu. Nissan je učinio isto Navarom 2020. godine nakon što je jedan vlasnik njome prošao istu brojku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:03